Ekim Şehitleri için anma etkinlikleri: Mücadelelerini zafere taşıyacağız

Üç kentte gerçekleştirilen Ekim Şehitleri’ni anma etkinliklerinde, kadın özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelen şehit Bêrîtan şahsında şehitlerin çizgisini zafere taşınacağı mesajı verildi.

Almanya’nın Hanau, Fransa’nın Toulouse ve Hollanda’nın Arnhem kentlerinde Gülnaz Karataş (Bêrîtan) şahsında Ekim ayında şehit düşen özgürlük savaşçıları için anma etkinlikleri düzenlendi.

HANAU

Almanya’nın Hanau kentinde Amara, Nujin, ve Sara kadın meclislerinin organizesiyle Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Ekim Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi.
Anma için önceden Ekim ayında yaşamını yitiren PKK savaşçılarının fotoğraflarından oluşan şehitler köşesi hazırlandı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmanın açılış konuşmasını organizasyon adına Delal Ayman yaptı.
TJK-E üyesi Döne Güzel ise “Şehitlerimizin bize bıraktığı bu onurlu mirasa sahip çıkarak onlara yakışır bir biçimde mücadelelerini zafere taşıyacağız. Bêrîtan yoldaş, mücadelemizde öncülük misyonu ile örnek alınan bir arkadaştı. Bêrîtan bugün Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin yanı sıra dünya kadın mücadelesinin de öncüsü haline gelmiştir” dedi.
Anma, ekim ayı şehitlerini anlatan bir sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

TOULOUSE

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde de Ekim Şehitleri anıldı.

Anma saygu duruşuyla başladı.

"Bêrîtan çizgisi çizgimizdir" diyen kadınlar, bu çizgide daimi yürüyeceklerini belirtti.

Anma, sinevizyon sunumundan sonra " Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla son buldu.

ARNHEM

Hollanda'nın Arnhem kenti Kürt Kültür Merkezi'nde Ekim Şehitleri için anma düzenlendi.

Tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma, şehit Gülnaz Karataş (Bêrîtan) şahsında tüm Ekim Şehitleri’ne adandı.

Anmada şehitlerin ruhuna helva dağıtıldı, daha sonra TJK-E üyesi Zeynep Zelal Bafê günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Şehit aileleri adına ise Nesim Serhat ve Abdurrahman Bafê konuştu.

Anma "Şehîd namirin” ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.