Enternasyonalist gençler: Herkes gerillanın yanında olmalı!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşçüleri “bütün kesimler bugün Gare’de işgale karşı direnen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması savunan gerillanın yanında olmalı” dedi.

Almanya'da, “Uluslararası Komployu Kınama ve Abdullah Öcalan'a Özgürlük” sloganıyla 8 gündür yürüyen Alman, Kürt, Katalan ve İspanyol gençlerden oluşan yürüyüşçüler, bugün yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine yönelik işgal saldırısını kınadı. Açıklama bugün Freiburg kentinde devam eden yürüyüş etabı öncesi yapıldı. 

Kürtçe, Türkçe ve Almanca yapılan açıklamada, saldırının tarihi Kürt katliamlarının devamını sürdürmek olduğu hatırlatılarak, “Bu saldırı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü ve Şeyh Said’in esir alınma tarihine denk getirilmesi açıkçası Türk devletinin, niyetini ortaya koymaktadır” denildi. 

AKP-MHP faşist iktidarı tarafından Cizre, Sur, Nusaybin, Efrîn ve Serêkaniyê’de yapılan katliamlar hatırlatılarak, “Gare saldırısı sıradan ve basit bir saldırı değildir. Bu saldırı sadece PKK öncülüğünde yürütülen Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı değil, tüm Kürt halkının varlığına, özgür ve demokratik yaşamına yöneliktir. Bu saldırı aynı zamanda Rojava ve Güney Kürdistan başta olmak üzere Kürdistan halklarının bütün kazanımlarına da yöneliktir” vurgusunda bulundu. 

Açıklamada, KDP’nin rolüne de değinilerek, şunlara dikkat çekildi: “HPG’nin açıklamasına göre bu saldırının koordine merkezi Türkiye’de değil de Güney Kürdistan’da olması ve KDP’nin de işin içinde olduğu açıkçası gösteriyor. KDP yetkililerin son birkaç gündür yaptığı açıklamalar ise bunu doğruluyor. KDP Kürtlerin ulusal birliğine hizmet eden hareketler yerine işgal ve saldırıyı destekler niteliğinde hareket etmesi açıkçası bizi ciddi anlamda kaygılandırıyor. KDP bilmeli ki, Türk devletini tek derdi PKK ve gerillası değildir. Bugün PKK olmasa bile bu zihniyet Güney Kürdistan'a saldırır. Erdoğan'ın tek derdi neosmancılık bir zihniyetle bütün Kürdistan'ı işgal etmektir. Bu işgal ancak yeni çağın filozofu olan Önder Apo’nun paradigmasıyla son bulur. Bugün Güney Amerika’dan tutalım, Asya, Avrupa ve Ortadoğu’da bu felsefeyi kurtuluş olarak gören milyonlar ayakta. Önder Apo’nun özgürlüğü talebiyle hareket içerisinde olan kesimler Kürt halkıyla dayanışma amacıyla Türk devletinin işgaline karşı çıkmalı.”     

GERİLLA DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ’

Kürtlerin bu saldırıya karşı ancak birlikte hareket etmekle karşı koyabileceklerine dikkat çeken gençler, “Bugün uluslararası arenada Kürt özgürlük mücadelesine olan destek tarihte hiç olmadığı kadar büyüktür. Bizim yürüyüşümüzde bunun bir ürünüdür. Onun için Kürt örgütleri ve partileri bu desteğin sonuç bulması için kendi ulusal birliklerini sağlamalı ve dıştan gelen bütün saldırılara ortak bir ruhla ile hareket etmeliler” dedi. 

 Enternasyonalist gençler açıklamalarını şu çağrı ile sonuçlandırdı: “Biz, “Uluslararası Komployu kınama ve Öcalan’a Özgürlük” yürüyüş birleşenleri olan Alman, Kürt, İspanyol ve Katalan gençler, dünyadaki sosyalist, devrimci, ekolojist, feministler başta olmak üzere bütün kesimler bugün Gare’de işgale karşı direnen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması savunan gerillanın yanında olmalı.”