Enternasyonalist ve gençlerin eylemi Freiburg’daki mitingle sona erdi

Uluslararası komployu protesto etmek amacıyla Almanya’da enternasyonalistler ve gençler öncülüğünde 9 gündür birçok kentte yapılan eylem Freiburg’daki yürüyüş ve mitingle sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komployu protesto etmek amacıyla eylemler sürüyor.

Almanya’nın Hanau kentinde 5 Şubat günü başlayan eylemler Frankfurt, Mainz, Darmstadt, Mannheim, Esslingen, Stuttgart ve Freiburg’da devam etti.

Dün Freiburg’da sona eren uzun yürüyüş ardından bugün de kitlesel bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

15’i İspanya ve Katalonya, 25’i Almanya’dan olmak üzere, 40 dolayında enternasyonalistin de yer aldığı eylemcileri, her kentte Kürdistanlılar evlerinde misafir etti.

Her geçtikleri kentte uzun yürüyüş eylemine katılımlar da arttı.

7’DEN 70’E ALANLARDA

Eylemin son günü Freiburg’da 7’den 70’e tüm Kürdistanlılar ve dostları uzun yürüyüş eylemcilerine eşlik etti. Yürüyüş öncesi bir yapılan mitingde KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer ve Die-Linke Freiburg adına konuşma yapıldı.

Konuşmalarda, Almanya’nın Türkiye silah satışını bir an önce durdurması gerektiğine dikkat çekilirken, 22. yılına giren komplo sürecinde Garê’de yapılan saldırının tesadüf olmadığı belirtildi.

Eylemde “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü" pankartı ve Kürt Halk Önderi Öcalan bayrakları taşındı. Yürüyüş esnasında Kürt Halk Önderi Öcalan’ın maskelerini takan halk sık sık "Biji Serok Apo", “Beji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Garê”, “Bimre îxanet”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları attı.

KOMPLOYU BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Garê’de savaşan gerillayı selamlıyoruz. Biz de Kürdistanlılar ve enternasyonalist dostlarımızla Önderliğimiz özgür olana kadar alanlarda olacağız” dedi.

TÇŞ ve Teko-Jin adına yapılan konuşmadan sonra Hozan Emekçi, Garê’de savaşan gerillalar ve Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında tüm tutsaklar için “Gerillalar olmasaydı” ve “Özgürlük mahkumları” parçalarını seslendirdi.

Miting ardında 5 Şubat’ta eylemciler Hanau’da başlattıkları eylemlerini tamamladı.