Enternasyonalistler Öcalan için fahri vatandaşlık istedi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komployu kınamak için Lüksemburg’dan Strasbourg’a yürüyen enternasyonalistler, Metz belediye başkanlığınca kabul edildi. Enternasyonalistler belediyeden Öcalan’a fahri vatandaşlık istedi.

Lüksemburg’tan Strasbourg’a doğru yürüyen enternasyonalistler, yürüyüşlerinin 3’üncü gününde Fransa’nın Metz kentine ulaştı.

Enternasyonalistler ilk iş olarak Metz büyükşehir belediyesini ziyaret etti. Belediye başkan yardımcısı De Oliviera Nathalie’nin belediye binasında karşıladığı yürüyüş komitesi üyeleri ve enternasyonalistler bir dizi talebin yer aldığı dosyayı iletti.

Dosyaların içeriğinde Öcalan’a İmralı’da uygulanan tecrit, Türk devletinin Kürtler üzerindeki baskıları, Strasbourg yürüyüşü, açlık grevlerine ilişkin bilgilerin yanısıra Öcalan’a fahri vatandaşlık verilmesi yer aldı.

CDK-F Eşbaşkanı Vedat Bingöl, Öcalan’ın 20 yıl boyunca tecrit altında olduğunu ifade ederek, tecridin Öcalan şahsında tüm Kürt halkına ve diğer halklara uygulandığını, bunu kınadıklarını söyledi. Bingöl, açlık grevindeki eylemcilerinin de durumuna dikkat çekerek, sağlık durumlarının kritik olduğunu hatırlattı.

Bingöl’ün ardından enternasyonalistler de görüş ve önerilerini paylaştı. Enternasyonalistler adına yapılan konuşmalarda Öcalan’ın demokratik modernite tezlerinin Ortadoğu’da bir çözüm vizyonu içerdiğine dikkat çekildi.

Enternasyonalistler Öcalan’ın felsefesinin gücü ile Rojava’daki insanlık adına kazanımların kendilerini çok etkilediği ifade ederek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Belediye başkan yardımcısı Nathalie ise yürüyüşçüleri konuk etmekten mutlu olduğunu belirterek, “Kürt halkını takdir ediyorum. Özgürlük uğruna gözlerini kırpmadan canlarını seve seve veriyorlar. Biz Metz halkı olarak Rojava’da kadınların verdiği mücadeleden dolayı sizinle guru duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizin kadınlarınız birer barış ikonu olarak görüyoruz. Umuyor ve diliyorum ki bu son yürüyüşünüz olsun. Haklarınızın bir an önce almanızı ve diğer halkların sahip olduğu haklara sahip olursunuz” şeklinde konuştu.

Öcalan’a ilişkin dosyayı belediye başkanınaa kendisinin ileteceğini ifade eden başkan yardımcısı De Oliviera Nathalie, eylemcileri hazırladıkları ikramlara davet etti. Bir süre dinlenme imkanı bulan yürüyüşler görüşmenin ardından yürüyüşlerine devam ediyor.