Enternasyonalistler Bern’de PKK’yi selamladı

Rojava Komitesi’nin çağrısıyla bir araya gelen enternasyonalistler, Türkiye, İran ve Irak elçiliklerinin bulunduğu Lombagweg caddesinde bir yürüyüş düzenledi ve PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamladı.

Türk ve İran devletlerinin Kürdistan bölgelerine saldırısı, İsviçre’nin başkenti Bern’de düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Rojava Komitesi'nin çağrısıyla bir araya gelen enternasyonalistler, Türkiye, İran ve Irak elçiliklerinin bulunduğu Lombagweg caddesinde bir yürüyüş düzenledi ve PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamladı.

Bern polisinin eylemi engelleme çabasına rağmen PKK'nin kuruluşunun 44'üncü yılını kutlama mesajlarının yer aldığı balonları temsilciliklere önünde gökyüzüne bırakarak kutlayan enternasyonalistler, temsilcilik binalarını renkli gazlara boğdu. 

Türk elçiliğinin ardından Irak elçiliğine yönelen eylemciler, Başûr'daki zehirli gaz saldırılarına dikkat çeken pankartlar tutarak uzun süre slogan attı. İran Temsilciliği önünde ise bir konuşma yapıldı. Verilen mesajlarda, “'Rojava, Rojhilat, Başûr ve Bakur'u savunmak, bugün  enternasyonalist mücadeleyi zafere taşıyacak bir aşamadır. Biz dört parça Kurdistan'daki mücadeleye sahip çıkmayı sürdüreceğiz' denildi.

Ardından sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşlerini sürdüren eylemciler, Reithalle’de eylemlerini sonlandırdı.