Eriş Rojhılat ve Welat Serhat Berlin’de anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 23 Aralık 2023 tarihinde Zap’ta şehit düşen Welat Serhat (Welat Sözmez) ve 20 Ekim 2023 tarihinde Dersim’de şehit düşen Êrîş Rojhilat (Nuri Elçi ) anıldı.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi’nin (Nav Berlin) organize ettiği anma Demokratik Kürt Toplum merkezinde gerçekleşti.

Şehitlerin ailelerinin ve yüzlerce Kurdistanlının katıldığı anma devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Anma konuşmalar ile devam etti.


Komaw adına konuşma yapan Goze Daye şehitlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, “yıllardır mücadele eden gençlerimiz bizlerin özgür bir yaşam sürmesi için bedel ödüyorlar. Bizler de bu bedelleri sahiplenerek, şehitlerimiz etrafında kenetlenerek mücadelelerine sahip çıkmalıyız.” Dedi.

Nav Berlin Meclis eşbaşkanı Nursel Yıldız ise, “Özgür Kurdistan’da yaşamak için verdiğimiz mücadele boyunca binlerce şehit verdik. Burada bu uğurda mücadele yürütürken özgürlük kervanına katılan yoldaşlarımızı anmak için yine buradayız. Mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Siyasetçi Selahattin Mete ise, “50 yıllık mücadele tarihimiz boyunca şehitlerimiz bizlere yol gösterici oldu. Mücadele boyunca Özgürlük Hareketi fedailiği geliştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde ordulaşan, mücadele yürüten ve özgürlük hayalleri için mücadele yürütenleri, bu uğurda şehit düşenler önünde tekrardan saygı ile eğiliyoruz. Mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit Eriş Rojhılat ve Welat Serhat’ın ailelerininde katıldığı anma “Şehit Namirin”, “Biji Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile son buldu.