Erivan'da gerilla direnişi selamlandı

Ermenistan’da Türk devletinin Güney Kürdistan’a saldırısı kınandı ve gerillanın direnişi selamlandı.

Ermenistan’daki Kürtleri temsilen Kürt kurumları  Erivan’daki Mala Gel’de toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Türk devletinin soykırımcı saldırıları protesto edildi, gerilla direnişi selamlandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye devleti kuruluşundan bu yana Kürtleri yok saymıştır. Temel politikası diğer halklarla birlikte Kürtleri çeşitli yöntemlere başvurarak yok etmek ve tek bir millet yaratmak olmuştur. Asimilasyon ve benzeri yöntemlerle Kürtleri yok etmeyi başaramadığı için tarih boyunca katliam yöntemlerine başvurmuş ise de bunu başaramamıştır. Başkan Apo'nun önderliğinde Özgürlük Hareketinin doğuşu ve gelişimi ile daha fazla kendini tanıyan, bilinçli, politik ve kendini savunabilen bir Kürt kişiliği yaratılmıştır. Özgürlük Hareketinin gelişimi ile birlikte Türkiye devleti Kürt halkı üzerindeki saldırılarını daha üst bir boyuta ulaştırmıştır. Politikalarının ana temeli Özgürlük Hareketi şahsında Kürt halkını yok etmektir. Dış güçlerden destek almak için onlara her türlü tavizi verebilmektedir. Yine Kürt işbirlikçi güçlerini kendi emelleri doğrultusunda kullanmak için her türlü kirli işlere başvurabilmektedir."

ABD'YE TEPKİ

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Başta ABD olmak üzere dünya kapitalist güçleri insani hiçbir değere sığmayan, sadece kendi çıkarları için faşist Türkiye devletine bazen açık, bazen gizli ve bazen de göz yumarak destek olmaktadırlar. Biz bunu da kınıyoruz ve onlara  faşist Türkiye devletine verdikleri desteklerinden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz.  Özellikle ABD tarafından 3 Kürt Özgürlük Hareketi yöneticisinin arama listelerine konulmasını kınıyoruz ve bundan vazgeçmesini istiyoruz.

GÜNEYLİ GÜÇLERE ÇAĞRI

Yine başta Güney Kürdistan güçleri, parti ve kurumları olmak üzere tüm Kürtlerin durumun ciddiyetini görmeleri ve ona göre tavır sahibi olmaları çağrımız var. Bazılarının dediği gibi faşist Türkiye devletinin hedefi sadece PKK ve Özgürlük Hareketi güçleri değildir. Bu temelde başta KDP diğer Güneyli güçler bilmeli ki; Türkiye devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik son saldırıları normal bir operasyon değil, kendince gerillayı yok ederek Güney'i işgal girişimidir.

Gerillanın büyük direnişinin faşist Türkiye devletinin emellerini boşa çıkartacağına inanıyoruz. Bu temelde gerilla direnişini selamlıyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz."