Erivan’da ‘Mayıs ayı şehitleri’ anıldı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yaşayan Kürtler, Mayıs ayı şehitlerini anmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Erivan’daki Şehit Aileleri tarafından organize edilen toplantı Mala Gel’de (Halk Evi)  yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda, şehitlerin Kürdistan özgürlük hareketi açısından önemine vurgu yapılan konuşmalar yapıldı.

Kürt parlamenter Kinyas Hasanov, “ Şehitlerimizi andığımız bu günün bizim için büyük bir anlamı var. Şehitler her şeyimizdir. Eğer bugün varlığımızı koruyabilmişsek ve tüm saldırılara rağmen her geçen gün daha güçlü bir durumdaysak bu kahraman şehitlerimizin sayesindedir” dedi.

Şehitlere cevap olmak için mücadeleyi daha fazla büyütmek gerektiğini kaydeden Hasanov, şehitlere bağlılık sözü verdi.

Toplantıda, Türk devletinin 23 Nisan’da Avaşin, Metina ve Zap’a yönelik işgal saldırılarına da dikkat çekilerek, gerillanın direnişi selamlandı.

Toplantıda, 16 Mayıs 1997’de gerçekleşen Hewlêr katliamında hayatını yitirenler de anıldı ve “ihanet çizgisi” kınandı.  24 yıl önce Türk devletinin işgal saldırıları sırasında Hewlêr’de yaralı gerillaların bulunduğu hastane ile bir çok yurtsever kurum ve kuruluş KDP güçleri tarafından taranmış, DJAK hastanesinde yaralı 9 PKK gerillası kurşuna dizilmiş, gözaltına alınan bir çok yaralıdan da bir daha haber alınamamıştı. Sözkonusu dönemde 80 dolayında silahsız kişi KDP tarafından katledilmişti.