GÖRÜNTÜLÜ

Erivan'da ‘Newroza Azadiyê' şiarıyla kutlama

“Newroza Azadiya Rêber Apo” şiarıyla düzenlenen kutlamada, Başbakan Paşinyan’ın gönderdiği mesaj da okundu. Silo Dirboyan "Bu Newroz'da direnişimizi ve savaşımızı büyüten ve güçlendiren müjdeyle coşkumuz ve mücadele azmimiz artmıştır" dedi.

ERİVAN'DA NEWROZ

Ermenistan'ın Erivan kentinde “Newroza Azadiyê” (Özgürlük Newrozu) şiarıyla etkinlik gerçekleştirildi. Newroz kutlamasında Ermenistan Milletvekili Kinyas Hesenov, Kurdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve Özgür Kadınlar Birliği Üyesi Seyran Celad birer konuşma yaptı.

“Newroza Azadiya Rêber Apo” şiarıyla düzenlenen etkinlik boyunca sık sık “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve Şehîd Namirin sloganları atıldı.

Newroz programı Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve HPG Komutanı Murat Karayılan'ın Newroz mesajları izletildi.  

'BU MÜJDEYLE BAŞARIMIZ KESİNDİR'

Milletvekili Kinyas Hesenov konuşmasında, “Newroz Kürt halkının, Önder Apo'nun bayramıdır. Newroz isyanın ve direnişin bayramıdır. Tüm Kürt halkının ve Önder Apo'nun Newroz bayramını kutluyorum” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Newroz etkinliği için gönderdiği kutlama mesajı da Milletvekili Kinyas Hesenov tarafından okundu.

Silo Dirboyan, “Başta Önder Apo'nun, kadın hareketimizin ve Kurdistan'ın dört parçasındaki halklarımızın Newroz bayramını kutluyorum. Özellikle faşist Türk devletine karşı gece gündüz demeden dağlarda savaşan, direnen özgürlük savaşçılarını selamlıyor ve Newrozlarını kutluyorum. Bu Newroz'da direnişimizi ve savaşımızı büyüten ve güçlendiren müjdeyle coşkumuz ve mücadele azmimiz artmıştır. Başarımız kesindir” dedi.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ÖNDER APO’YA BORÇLUYUZ'

Önder Apo'nun ve Kürt halkının Newroz'unu kutlayarak konuşmasına başlayan Seyran Celad, “'Newroz direniştir, Newroz halkına, kültürüne sahip çıkmaktır. Buradan Önder Apo'ya selamlarımızı gönderiyoruz. Bizler Önder Apo'ya minettarız. Çünkü bize bu felsefeyi verdi ve bu felsefeyle özgür kadınları yaratttı. Biz bugün kadınlar olarak sahip olduğumuz özgürlüğümüzü Önder Apo'ya borçluyuz'' dedi. Önder Apo'nun özgürlüğüne vurgu yapan Seyran Celad, “Kürt halkı ve Kürt kadınları olarak Önderliğimizin özgürlüğünü istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Newroz programı sanatçılar, Hozan Axîn, Zagros Rojhilat, Dengbêj Hesen, Dengbêj Yûra'nın seslendirdiği şarkılar ve Bihar halay grubunun gösterimi eşliğinde büyük bir coşkuyla devam etti.