Ermeni Soykırımı, 106’ıncı yıldönümünde Zürih’te protesto edildi

1915 Ermeni Soykırımı yıldönümünde İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde Birleşik Mücadele’nin çağrısı ile düzenlenen protesto eylemi “Soykırımı unutmadık, unutturmayacağız” şiarı ile yapıldı.

Zürih’teki Türk Konsolosluğu önünde düzenlenen eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Medya Savunma Alanlarında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) şahsında şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) temsilcisi ortak açıklamayı yaptı.

Ortak açıklamada, “Türk devleti ırkçı ve tekçi katliam politikalarını bugün de sürdürmektedir. 1915 yılında Türk devletinin Ermeni halkına yönelen soykırım saldırıları bugün AKP/MHP faşizmi eliyle Türkiye ve Kürdistan halklarına yönelik devam etmektedir. Bu coğrafyanın kadim halklarına yönelen bu katliamı inkar ve yok saymayla geçiştiren Tük devleti bu katliamlarla yüzleşmek ve hesabını vermekle yükümlüdür” denildi.

Temsilci Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) temsilcisi ise Mor Yakop Manastarı Rahibi Aho'nun (Sefer Bileçen) 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çaptırılmasını Sayfo Soykırımı’nın devamı olduğunu sözlerine ekledi.

Almanca bildirilerin okunmasıyla devam eden eylemde katliam ve faşizm politikalarına karşı mücadelenin ortaklaştırılması çağrısı ve sloganlarla sona erdi.