Essen grubu Özgürlük Nöbetini devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde dokuzuncu yılında Kürt halkı ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti'ni Almanya’nın Essen Bölgesi’nden gelen yeni bir grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 464’üncü haftasında kararlılıkla sürüyor.

Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbet eylemini 464’üncü haftasında Almanya’nın Essen bölgesinden gelen yeni bir grup devraldı.

Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Parlamentosu (AP), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) buluştuğu ortak alanda devam eden eylemi devralan grupta İbrahim Polat, Mazlum Hasan ve Feteh Cirit yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan İbrahim Polat, Kürt halkına yönelik katliamların ve Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rehineliği ve uygulanan tecritle paralel yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Önder Apo’nun özgürlüğü çözümün anahtarıdır” dedi.

“Kürt halkı özgürlüğünü Önder Apo’nun özgürlüğünde anlamlandırıyor” diyen Polat Kürt halkının Avrupa kurumlarının yanı başında sürdürdüğü tarihsel Özgürlük Nöbeti ile Avrupa’ya, Türk devletinin Kürtlere ve önderliğine karşı işlediği suçun ortağı olmamaları çağrısında bulunduğunu belitti.

“Demokrasi ve özgürlüklerin savunucusu olduğunu iddia eden Avrupa’nın söz konusu Kürtler ve Önderimiz olduğunda tam tersi bir politika izliyor” diyen İbrahim Polat şöyle konuştu: “Kürt halkı olarak bizler de diyoruz ki özgürlüğümüzü kazanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir.”

İbrahim Polat Kürtlerin Avrupa’dan bir talebinin olmadığını sadece Türk devletine verdiği ekonomik, siyasi ve askeri destekten vazgeçmesi çağrısında bulunduklarını belirterek Kürt halkının eylemleri sahiplenmesi çağrısında bulundu.