ESU: İmralı tecridine karşı harekete geçilmeli

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Kürt Halk Önderi'ne dönük tecridin artık insanlığın sorunu haline geldiğini belirterek, "Uluslararası hukuk kuralları uygulanmalı ve bunun için harekete geçilmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Günümüzde AKP-MHP hükümeti, insan haklarını, demokratik değerleri, özgürlük ve barış umutlarını ayaklar altına alarak, toplumun bütün kesimlerine karşı terör estirmektedir. Hukuk, yasalar rafa kaldırılmış, yargı iktidarın elinde bir maşa haline gelmiştir. Muhalif, aydın, demokrat insanların, öğrencilerin cezaevine keyfi bir şekilde konulan tutsakların, hayat güvencesi kalmamıştır. Cezaevlerinde ve dışarıda şehirlerde ağır bir tecrit uygulanmaktadır" denildi.

'TECRİT İMRALI'DAN TOPLUMA YAYILDI'

Kürt siyasetçilere dönük siyasi soykırım uygulamalarına da dikkat çekilen açıklamada, "Süryani halkı ve kurumları var olan anti demokratik, baskıcı rejime karşı sessiz ve duyarsız kalamaz. Çünkü Türkiye’deki ezilen bütün insanlar gibi Süryanilerinde demokrasiye, barışa ve özgürlüğe ihtiyacı vardır" diye kaydedildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat çekilen açıklamada, "22 yıldır İmralı Adası'nda rehin tutulan Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan özel savaş ve tecrit siyaseti, Türkiye’deki bütün topluma ve demokratik muhalefete karşı da uygulanmaktadır. Dolayısıyla tecrit sorunu bir kişi veya grubun sorunu olmaktan çıkmış, uluslararası düzeyde insanlığın bir sorunu haline gelmiştir. Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği'nin son dönemde Türkiye’deki iktidarın anti demokratik uygulamalarını görüp gündeme getirmeleri önemli bir adım olmakla birlikte, çözüm olmadığı için yeterli değildir. Bu konuda daha ciddi ve sonuç alıcı adımların atılması, demokrasiden yana olanların talebidir" ifadeleri kullanıldı.

'HALKIMIZ SESİNİ YÜKSELTMELİ'

Avrupa Süryaniler Birliği, şunları da belirtti:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve tutsakların özgürlüğüne kavuşması için, uluslararası hukuk kuralları uygulanmalı ve bunun için harekete geçilmesi büyük önem taşımaktadır. Avrupa Süryaniler Birliği olarak, anti demokratik ve hukuk dışı bir uygulamaya tabi tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit siyasetini kınıyor, halkımızı da demokratik, özgür ve barış içinde yaşayan bir Türkiye için tecrite karşı sesini yükseltmeye, bütün gücüyle destek vermeye çağırıyoruz."