Exeter’de coşkulu Newroz kutlaması

Britanya’nın Exeter kentinde ‘Dem Dema Azadiyê ye’ şiarı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, coşkuyla Newroz’u kutladı.

Britanya’daki Newroz kutlamaları tüm coşkusu ile sürüyor.  Kürt Halk Meclisi’nin öncülüğünde İngiltere’nin Exeter kentinde Newroz kutlaması coşkuyla gerçekleşti.

Phoenix Exeter’de gerçekleşen Newroz kutlamasına Kürdistan’ın dört parçasından yüzlerce kişi katılırken, salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları ile YPG, YPJ bayrakları asıldı.  

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Dr. Allan Hassaniyan yaptı. Sık sık, “Bijî Newroz”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı kutlama da Kürdistani renkler hakimdi. 

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Newroz’da milyonların bir kez daha Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşam gerekçeleri olduğunu ifade ettiklerine dikkat çekerek, “Kürt halkı, Türk devletinin çöktürme planını çöktürmüştür” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından önce yerel sanatçılar sahne alırken, sanatçı Memozan ise söylediği hareketli şarkılar ile kitleyi coşturdu. Kürdistan’ın her yöresinin folklorik özellikleri Newroz’a renk kattı.