Eylemi 4’üncü günde YJK-E NRW devraldı

Düsseldorf’taki çadır eyleminin 4’üncü gününde konuşan YJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, savaşa karşı olan tüm halkları, Kürt halkıyla dayanışmaya çağırdı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik kimyasal silah saldırılarına karşı NRW (Kuzey Ren Vestfalya) Eyalet Parlamentosu önünde başlatılan çadır eylemi, Königsalle çarşı merkezinde devam etti.

Çadır eylemini, 4’üncü gününde YJK-E NRW meclisleri devraldı.

Eyleme katılan Kürdistanlı kadınlar, beyaz elbiseler giyerek kimyasal saldırılara ilişkin hazırladıkları pankart ve dövizleri taşıdılar.

Eyleme katılan YJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan, bir konuşma yaptı.

Kaplan şöyle dedi: “Kürt halkına karşı başlatılan katliam saldırıları gün geçtikçe kapsamı genişletilerek devam ediyor. Türk devleti topyekûn bir imha saldırısı hedefliyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit de bu saldırılara bağlı olarak yürütülüyor. Tüm bu saldırıları gören Avrupa devletleri ve bizzat Almanya hükümeti sessizliğine devam ediyor. Kimyasal saldırılara karşı Avrupa insan hakları örgütleri bir an önce harekete geçmeli. Buna da Almanya hükümeti öncülük etmeli. Kürtleri katlederek, yaşadıkları Avrupa ülkelerinde kriminalize ederek hiçbir şey elde edemeyeceklerini, Kürt halkı alanlarda direnerek göstermeye devam ediyor. Bu nedenle Kürdistanlı halklar aralıksız eylem yapmaya devam ediyor.”

Savaşa karşı olan tüm halkları Kürt halkıyla dayanışmaya çağıran Ayten Kaplan, bu vesileyle 13 Ekim Cumartesi yapılacak NRW Düsseldorf yürüyüşüne tüm Kürdistanlı ve dostlarını katılmaya çağırdı.”

Eyleme katılan Alevi kurumları adına Didar Cenan konuşmasında,” Alevi Halkı yıllardır Türk devleti eliyle katlediliyor. Bu katliamlar sadece insana dönük yapılmıyor. Yaşadığımız köyler yakılıyor. Ormanlar yakılarak doğa katlediliyor. İnsanlar yerinden yurdundan zorla çıkartılıyor. Kimyasal silahlarla bir halk yok edilmek isteniliyor. Bunu yaparken tüm dünya seyrediyor. İnsanım diyen herkes Kürt Halkı ile birlikte ortak bir mücadele yürütmeli. Gelin birlikte işgalci Türk devletinin soykırım savaşına karşı duralım” ifadelerini kullandı.

Eyleme katılan sanatçı Serhad Med, müzik dinletisi sundu.

Gün boyunca kurum temsilcileri konuşmalar yaparak, hazırlanan kimyasal saldırılara ilişkin bildiriler okudu.

Çadır eylemi, 5’inci gününde yine 13.00-17.00 saatleri arasında Königsalle-Bahnstrasse’de devam edecek. Cumartesi saat 14.00 da, Düsseldorf DGB Haus da NRW çapında düzenlenecek yürüyüş ile sonlandırılacak.