‘Eylemimiz özgürlük mücadelemizin özetidir’

Özgürlük Nöbeti eylemini devralan yeni grup, sürdürülen nöbet eyleminin Kürt özgürlük mücadelesinin özeti olduğunu belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün bir an önce sağlanmasını istedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 505’inci haftasında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında, Bodensee ve Ulm kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Grupta Ahmet Baytar, Mustafa Polat ve Ali Dönmez yer alıyor.

Grup adına konuşan Ahmet Baytar, “Önderimizin esaretinin ve üzerindeki tecridin ortağı olan devletler, Kürt halkına karşı işlenen suç ortağı ve suçlarını her gün yüzlerine haykırıyor” diyerek 10. yılında devam eden nöbet eyleminin önemine vurgu yaptı.

Ahmet Baytar, 505. haftasında kararlılıkla devam eden nöbet eyleminin Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin özeti olduğunu sözlerine ekleyerek, Kürtlerin her yerde Önderlikleri ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.