Farklı alanlarda şehit düşen 3 gerilla Sydney’de anıldı

HPJ Komutanı Aryen Arê, YJA Star gerillası Zîlan Dersim ve HPG gerillası Demhat Amed için Sydney’de düzenlenen etkinlikte, “Dünyanın neresinden yaşarsak yaşayalım, Önder Apo’ya ve şehitler partisi olan partimiz PKK’ye daha güçlü sahip çıkacağız” denildi.

Kurdistan’ın farklı alanlarında şehit düşen HPJ komutanı Aryen Arê (Zeyneb Êwerî), YJA Star gerillası Zîlan Dersim (Canan Kanat) ve HPG gerillası Demhat Amed (İslam Ölçay), Avustralya’nın Sydney kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) ailelerinin de katılımıyla kitlesel bir etkinlikle anıldı.

Anma etkinliğinde Halk Savunma Birlikleri (HPG) ve Rojhilatê Kurdistan Savunma Birlikleri’nin (YRK) şehitlere dair mesajları okundu.

Şehit gerillaların fotoğraf ve görüntülü mesajlarından oluşan slayt gösterimi yapıldı. Avustralya Demokratik Kürt Federasyonu Eşbaşkanı Gulfer Olan yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz yaşayan gerçek değerlerimizdir. Dört parça Kurdistan’da Kürt halkının özgürlüğünün yegâne garantisi Önder Apo ve PKK’dir. Halk olarak Önder Apo ve PKK etrafında kenetlenerek özgürleşebilir ve şehitlerin anısına cevap olabiliriz” dedi.

DKTM yönetimi adına konuşan Brûsk Geveri ise, “Halk olarak bizi bugünlere getiren şehitlerimize bağlı kalmak, onları yaşatmak onur borcumuzdur. Dünyanın neresinden yaşarsak yaşayalım, Önder Apo’ya ve şehitler partisi olan partimiz PKK’ye daha güçlü sahip çıkacağız” dedi.

Anma etkinliği Silêmanîli Mamoste Hemîn’in okuduğu “Qendîl” şiiriyle son buldu.