GÖRÜNTÜLÜ

Faysal Sarıyıldız’dan Şirnexlilere çağrı

Şirnex merkez ve tüm ilçelerinde mutlaka kazanmak gerektiğini belirten Siyasetçi Faysal Sarıyıldız, “Onlara ‘bizi yenemezsiniz’ mesajını verirsek beklediğimiz günler yakındır” dedi.

YEREL SEÇİMLER

Şırnak eski milletvekillerinden Faysal Sarıyıldız, Botan halkından kimsenin zayıf, eksik yaklaşımlara tenezzül etmemesini isteyerek, “Zaten bu sözüm Botan halkının yüzde 80-90’ına değildir. Botan halkı belli bir anlayış sahibidir, birçok bedel ödemiştir. Bir kısım insanımız ise küçük hesaplarla kandırılıyor. Bu sözüm, bu ricam onlaradır. Artık bu küçük şeylere tenezzül etmemeliyiz; bu seçimlerde kazanmalıyız” diye seslendi. 

Sarıyıldız, ANF aracılığıyla şunları söyledi: “Bu çağrıyı saygı ve hürmetlerimle özellikle Botan halkına yapıyorum. Son 30-40 yılda onurunu korumak, kendi ve ülkesinin özgürlüğü için Botan halkı çok ağır bedeller ödedi. Binlerce yiğit ve kahraman çocuklarını feda etti. Bu bedeller beyhude gitmedi. Belli bir aşamaya ulaştık. Her şeyden önemlisi beklediğimiz, onlar için mücadele ettiğimiz günlere en yakın olduğumuz dönemdeyiz. Bu nedenle işgalci sistem de her dönemden daha beter vahşilik yapıyor. Büyük riskler de önümüzde var, büyük özgürlük olasılıkları da bulunuyor. 

‘KAZANAMAYACAKSINIZ’ MESAJI VERMELİYİZ

Öylesi sıcak bir süreçte bir seçime doğru gidiyoruz. Kuşkusuz derdimiz bir tane fazla belediye kazanmak değil; kim kazanacak veya eşbaşkanlarımızın kim olduğu da tek derdimiz değil. İstiyoruz ki bu seçimde çok iyi bir tutum ortaya koyalım, artık işgalci sistem, o vahşi, kirli yol ve yöntemlerden bekledikleri umudu yitirsin. Şu ana kadar kazandığımız belediyelerimize kayyumlarla el koyuyorlardı; ancak şimdi de başka yöntemlerle belediyeleri alarak ‘işte kazandık’ demek istiyorlar. Biz de onlara ‘ne yaparsanız yapın kazanamayacaksınız! Bizi tanımadıkça, halkımızı, ülkemizi tanımadıkça siz de rahat olmayacaksınız!’ mesajını, bu seçimlerde çok iyi vermeliyiz.

KÜÇÜK ŞEYLERE TENEZZÜL ETMEYİN

Bu nedenle özellikle Şirnex merkez ve tüm ilçelerinde mutlaka kazanmalıyız. Şu ana kadar hile ve hurdalarla, kirli yol ve yöntemlerle bizden aldıkları belediyeleri onlardan geri almalıyız. Bu nedenle hiçbir Kürt, Botan halkından kimse zayıf, eksik yaklaşımlara tenezzül etmemelidir. Zaten bu sözüm Botan halkının yüzde 80-90’ına değildir. Botan halkı, belli bir anlayış sahibidir, birçok bedel ödemiştir. Bu bedellerin ödenmesi belli bir anlayışın, birikimin, bilginin olduğunun göstergesidir. Bir kısım insanımız ise küçük hesaplarla kandırılıyor. Bu sözüm, bu ricam onlaradır. Artık bu küçük şeylere tenezzül etmemeliyiz; bu seçimlerde kazanmalıyız.

MUTLAKA BOTAN’A DÖNÜP OYUNUZU KULLANIN

Tüm belediyelerimizi yeniden kazanmalıyız. Bu nedenle bu çağrım özellikle gençleredir: Mart sonu gideceğimiz seçimlerde gençlerin önemli bir kısmı Botan dışında kalıyor. Öğrenci olur, Irak’a giden şoförler olur; kim olursa olsun mutlaka Botan’a dönmeli ve oyunu kullanmalıdır. Böylece Botan’daki her yurtsever, kadın, genç, yaşlı olur, kendi oyuna sahip çıkmak, oyunu kullanmak için değerli bir yaklaşım içinde olmalılar ve bir kere daha kazanmalıyız. Onlara ‘bizi yenemezsiniz’ mesajını verirsek, inanın ki beklediğimiz günler yakındır. Artık kendi onurumuzu, şerefimizi korumak için en yiğit, en kahraman çocuklarımızı feda etmek zorunda kalmayacağız. Eğer öyle yapmaz, omuz omuza birlik ruhu içinde mücadele etmezsek inanın ki yeniden vahşilikler yapacaklar, katliamlar yapacaklar, çocuklarımızı öldürecekler, köylerimizi yakacaklar, şehirlerimizi yıkacaklar. İnsanlarımız fakirleşerek yollara düşecek, onlara amele olacak. Kurdistan’ı terk edecekler. Bunun önünü almak için bu seçimler çok hayatidir. Bu nedenle bu çağrıyı Kurdistan’dan uzak ama çok sıcak bir kalple sizlere yapmak istedim. Bu nedenle şimdiden Botan’ın zaferini kutluyorum. Bu seçimlerde emek veren, ter dökenleri de özellikle saygı ve hürmetle selamlıyorum.”