FCDK dördüncü kongresi toplandı

Kürdistan Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK) kongreye giderek yeni eşbaşkanlarını ve yönetimini belirledi.

Kürdistan Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK) dördüncü kongresini Almanya'nın Darmstadt şehrinde salgın tedbirleri nedeniyle 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Mardet Rojhilat, PYD, kadın hareketi, KOMAW temsilcilerinin de katıldığı kongre Mayıs şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MED KOM Eşbaşkanı Tahir Koçer, “İçinden geçtiğimiz tarihi süreçte Önderliğin özgürlüğüne ve gerillanın direnişine sahip çıkmak için halkımız her gün sokaklardaydı. Bugün bir çok alanda Önderliğimize, gerillamıza, partimize ve halkımıza karşı büyük bir saldırı dalgası var. Ancak Türk devletinin yıllarca süren ve şu an NATO ve ihanet içindeki partilerin de katıldığı saldırılardan sonuç alamadılar. Bugün de başaramayacaklar” dedi. 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal girişimine de değinen Tahir Koçer, “Gerilla bugün Başkan Apo’ya ve bu halka verdiği sözü için canını ortaya koyuyor. Bizim de buradan onların mücadelesine güç vermemiz lazım. Önder Apo üzerindeki tecrit ile gerilla üzerindeki operasyonları boşa çıkarmak için burada tartışıp bir sonuç çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından raporlar okundu ve kimi tartışmalar yürütüldü. Ardından delegelerin verdiği oylarla yeni eş başkanlar belirlendi.