FCK 3. Kongresini gerçekleştirdi

FCK, 3 Kongresini Almanya’nın Freiburg kentinde gerçekleştirdi.

Kongreye Bayer ve Baden-Würtemberg Kürt Kültür kurumları başta olmak üzere toplam 12 meclis, 3 komun, 2 kadın meclisi, 2 kadın komunu, 5 cami (İnaç Kurumu), 3 dergah ile Dersim Soykırım Karşıtı derneği katıldı.  

Saygı duruşu ile başlayan kongre divan seçimi ve bir yıllık çalışma raporlarının okunması ve tartışılması gündemi ile devam etti.

Kongrede bir konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Türk devletinin savaş politikasının kitleleri de etkilemek amacını taşıdığını ifade ederek “bizler doğrudan kitlelere ulaşarak ve gerçeği anlatmalıyız. Özellikle bu savaş Kapitalist modernitenin Demokratik modernite ile yürüttüğü bir savaştır. Bu anlamda Türk devletin algısal olarak bu kapsamda yürüttüğü bütün bu saldırının altında yenilgisini gizlemek ve dış kamuoyuna karşı güçlü bir Türkiye mesajını vermek istiyor. Oysa Garê hemen arkasında Zagros direnişleri adeta Türk devletini hem askeri hem de siyasal açıdan sonuçları çok ağır oldu. Bu anlamda Kürdistan kahramanları fedaice savaşıyor. Bu kadar bağlılık bu kadar fedakarlık umutları büyük ve güçlü olanlardan gelir. İşte önder Apo ve yaratığı mücadele sadece Kürdistan da değil küresel boyutta da pasifik okyanusun ötesinde kültürlerin buluşmasına kadar yansımasını buldu. Yeni bir inanç, yeni bir umut herkesin beklediği bir şey değildi. Ama uluslar ve halklar önder Apo’da kendisini buluyor, görüyor ve tanımlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından meclis bileşenleri yeni yönetimini seçmek için oylama yaptı. Oylama sonucu FCK Eşbaşkanlığına Sait Öztürk ve Berfin Göcger seçilirken toplamında 9 kişiden oluşan bir yönetim oluştu.

Kongrenin sonunda seçilmişler Kürdistan da devam eden görkemli direnişi selamlayarak “Önder Apo’ya Özgürlük” şiarıyla kesintisiz bir eylem takvimi ile alanlara çıkma temelinde çalışacaklarını sözünü yenileyerek meclis bileşenlerini selamladı.

Kongre sinevizyon sunumu sonrasında alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.