FCK BW-BAYERN Meclisler 1. Konferansı’nı yaptı

Güney Almanya’nın Baden- Württemburg ile Bayern eyaletlerindeki Kürtlerin çatı örgütü Federasyone Civakên Kurdistanî (FCK BW-BAYERN) Meclisler 1. Konferansı’nı yaptı.

12 meclis ve 3 komün ile çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı konferans, 10-11-Nisan tarihlerinde yapıldı.

Konferansta demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmaya dayalı sistemin inşa edilmesi yöntemlerine ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Kapitalist modernite sistemine karşı demokratik modernite sisteminin inşa edilmesi gerektiği dile gelen tartışmalarda meclis, komün, kooperatif ve akademilerin örgütlenmesinin önemine dikkat çekildi.

Yurtseverliğin bir eyleme katılmak, ya da bir kuruma üye olmanın ötesinde bir komünde, kooperatifte, akademide ya da mecliste yer alarak karar mekanizmasına katılmak anlamına geldiğine ilişkin de tartışmaların olduğu konferansta Avrupa’daki Kürt gençlerine ilişkin de değerlendirmeler yapıldı.

Gençliğin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Genç başladık, genç kazanacağız” perspektifi ile Kürdistan özgürlük mücadelesindeki öncü rolünü sürdürmesi ve özgürlük hamlesine daha güçlü katılarak, meclislerde yer alması gerektiği de tartışmalarda dile geldi.

Konferansta çok sayıda karar da alındı.