FED-KURD 1. konferansını yaptı

Berlin'de Federasyona Kurdistaniyên Azad Li Rojhilatê Almanya (FED-KURD) 1. konferansını Almanya'nın başkenti yaptı.

Doğu Almanya’da örgütlü olan FED-KURD, 1. Konferansını yaptı. Konferans Kürdistan şehitleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla bedenini Dresden’de 12 Şubat günü ateşe veren Halil Şen’e adadı.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç'un da katıldığı konferans saygı duruşu ile başladı. Konferansta meclis çalışmalarının gerekliliğine, önemi ve Kürtlerin örgütlenerek kapitalist moderniteye karşı demokratik modernitenin gerekliliği ele alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilen konferansta Kürdistanlıların faşizm karşısında örgütlülüğünün elzem olduğu belirtildi.

İki gün süren konferansın sonunda demokratik konfederalizm kapsamında daha aktif çalışmalara katılım sağlanması ile sonuçlandı.
Konferansa katılan delege ve misafirler çalışmalarına ilişkin ANF kameralarına şöyle konuştu:

Kerem Gök: 2 gün süren konferansın sonunda olumlu sonuçlar alındı. Eksikliklerimiz ve yetersizliklerimizi belirleme çabası içerisine girdik, geçmişte koyduğumuz hedeflere ulaşmamamızın sebepleri derin bir şekilde tahlil edildi. Eksikliklerimizden ders çıkararak bu konferansa katılamayan arkadaşlarımıza da bu heyecanla aktararak sonuç almayı hedefliyoruz.

Tahir Köçer: 2 gündür Doğu Almanya (FED-KURD) konferansını düzenledik. Önceden planlamalar merkez düzeyde belirlendi ve tabanda çalışmalar yapıldı. Bu sene 5 bölgede konferanslar düzenlenerek, meclis örgütlenmeleri yapıldı. Bu konferans, meclis ve kominler doğrultusunda hareket ederek belirlendi. Yoğun tartışmalarda kadın, genç ve meclis ihtiyaçlarına göre nasıl şekillenmesi gerektiği tartışıldı ve kararlar alındı.

Mehtap Erol: Umutlu, dirençli ve dinç bir şekilde yol alacağız. 2021 yılının Abdullah Öcalan'ın özgürlük yılı olacağına, başta kadın hareketi olarak bu yolda yürüyeceğimize ve başarılı olacağımıza daha çok inandık. Bu konferans bize daha çok güç verdi, daha temkinli davranarak ve hedef belirleyici olarak çalışmalara devam edeceğiz.

İsmail Parmaksız: Kendimizde gördüğümüz eksikleri burada dile getirdik, yeni dönemdeki çalışmalara hazır olduğumuzu ve bu konferans hepimize güç verdi. Kahramanlık haftası nedeniyle daha güçlü bir şekilde şehitlerimize sahip çıkacağız.

Bavê Civan: 2 günlük konferansta PYD ve diğer örgütler ile kararlar aldık. Umut ediyoruz bu kararları yerine getirerek ilerleyeceğiz.

Nure Alkiş: 2 gündür FED-KURD konferansı gerçekleştirildi. Öncelikle Heval Egîd'in şahsında bütün şehitleri saygıyla anıyoruz. 2 günlük konferans sonunda derinlikli tartışmalar yürütüldü. Üye, meclis ve yönetimlerin düşünce ve görüşleri alındı. İleriki süreç planlamaları yapıldı.