FEDA: Şengal katliamı sorumluları kesinlikle yargılanmalı

Şengal'de Êzidîlere yönelik soykırımın 5. yıldönümüne ilişkin FEDA tarafından yapılan açıklamada, "Şengal katliamından sorumlu olanlar kimlik ve yetki gözetilmeksizin kesinlikle yargılanmalıdır" denildi.

Demokratik Alevi Federasyonu, (FEDA) Şengal Soykırımı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Şengal’de kadın ve çocuk demeden yapılan zulmün modern çağın Kerbelası olduğunun altı çizildi.

Yeni fermanların yaşanmaması için yaşamın her alanında ortak mücadele içinde olmaya çağıran FEDA, “Unutmayın; bu dayanışma tarihi bir insanlık görevi ve sorumluluğudur" dedi.

Soykırımın kadın kırım özelliğini de içinde barındırdığına dikkat çeken FEDA, şunları ifade etti: "Şengal’de kaçırılan binlerce Kürt kadınının akıbetinden, aradan beş yıl geçmesine rağmen hala haber alınamaması, özgürlüklerine kavuşturulmaması tüm dünya insanlığının bir utancı ve kara lekesi olarak durmaktadır. DAİŞ çetelerine karşı mücadele ettiklerini söyleyen uluslararası ve bölgesel güçler ve tüm demokratik kurum ve kuruluşlar bu ayıbın temizlenmesi ve kaçırılan Êzidî Kürd kadınlarının bir an önce kurtarılmaları için seferber olmalıdırlar."

Ezidi soykırımının Dersim 38 ve Ermeni Soykırımının devamı niteliğinde olduğunun ifade edildiği açıklamada, 1915’te Ermenilere yönelik gerçekleştirilen soykırım da hatırlatıldı.

Şengal’de kaçırılan binlerce Kürt kadınının akıbetinin hala bilinmediğine dikkat çekilen açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Aradan beş yıl geçmesine rağmen binlerce kadından hala haber alınamaması, özgürlüklerine kavuşturulmaması tüm dünya insanlığının bir utancı ve kara lekesi olarak durmaktadır.

DAİŞ çetelerine karşı mücadele ettiklerini söyleyen uluslararası ve bölgesel güçler ve tüm demokratik kurum ve kuruluşlar bu ayıbın temizlenmesi ve kaçırılan Êzidî Kürd kadınlarının bir an önce kurtarılmaları için seferber olmalıdırlar. Öte yandan bu katliam sürecinde sorumlu olanlar kimlik ve yetki gözetilmeksizin kesinlikle yargılanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; soykırım-Kadın Kırım nitelikleri taşıyan Şengal Katliamı insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamında yer almaktadır."