FEDA: Diktatörün Cenevre’ye davet edilmesi kabul edilemez

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cenevre’ye davet edilmesine tepki göstererek, 17 Aralık’taki protesto eylemine katılmaya çağırdı.

FEDA yaptığı yazılı açıklamada, Kürdistan’da katliamlar gerçekleştiren, DAİŞ çetelerine destek veren Türk Cumhurbaşkanı’nın 17-18 Aralık tarihlerindeki 1. Küresel Mülteci Forumu'na davet edilmesini kınadı.

Türkiye’deki benzeri görülmemiş baskılar ve Rojava’daki işgallere dikkat çeken FEDA “Erdoğan’ın eli kanlı çeteleri günlerdir yürüttükleri işgal çerçevesinde dünya genelinde kullanımı yasaklanmış kimyasal gazlarla ve sivil halka yönelik saldırılarla onlarca masumun canına kıymış, binlerce insanın da ait oldukları topraklardan ayrılmasına, mülteci olmasına sebep olmuştur” dedi.

FEDA, “İnsanları mülteci konumuna getiren eli kanlı bir diktatörün böylesi bir programda farklı ülkelerle birlikte başkanlık yapması asla kabul edilemez !” diye ekledi.

Açıklamada, “Zulme ve kana doymayan bir düşkünün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda gerçekleşecek ve iki gün sürecek foruma katılmasını yeni saldırı ve katliamların habercisi olarak yorumluyor ve endişe ile karşılıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

FEDA, başta Aleviler olmak üzere, vicdan ve adaletten yana taraf olan tüm kesimleri, kurum ve bireyleri 17 Aralık günü saat 11.00‘ de Cenevre’deki “Place des Nations” adresinde diktatör Erdoğan’a karşı buluşmaya çağırdı.