FEDA: Zulme karşı daha çok direnecek, daha çok örgütleneceğiz

Belçika’da Kürtlere yönelik ırkçı saldırının Mereş, Madımak, Efrîn ve birçok yerdeki saldırıya benzediği belirtilen FEDA açıklamasında, “O nedenle bu saldırıya karşı herkesten daha çok en güçlü tepkiyi biz Alevilerin ortaya koyma görevi var” denildi.

FEDA'DAN IRKÇI SALDIRIYA TEPKİ

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Belçika’da Kürtlere yönelik organize ırkçı saldırıyı kınadı; hem bütün Alevi toplumunu hem de demokratik  kamuoyunu,  ilgili kurum, kuruluş ve devletleri Türk devletinin bu tür saldırılarına karşı tutum almaya çağırdı. 

FEDA açıklamasında şu ifadeler kaydedildi:

“Dün Belçika’nın Heuzen-Zolder şehrinde bir grup faşist,  Newroz kutlamasından dönen  Rojavalı bir ailemizin evine saldırmıştır. Rojavalı canlarımızın araçları üzerindeki Newroz bayraklarını bahane eden  faşist grup, ırkçı sloganlar eşliğinde Rojavalı ailemizin evine saldırmışlardır. “Tekbir” getirerek yapılan saldırılar saatlerce devam etmiştir. Kudurmuş faşist saldırganlar, Rojavalı ailemizin evinin önünde toplanarak evi kuşatma altına almışlardır. Faşist saldırganlar, içeride savunmasız kalan canlarımızı evleriyle birlikte yakmaya çalışmışlardır. Evin önündeki araçlara zarar vermiş ve uzun süre evin içindeki aileyi rehin tutmuşlardır. Saldırının duyulması üzerine çok sayıda Kürt insanı bölgeye gitmiş ve faşist saldırıya tepki göstermiştir. 

Irkçı, dinci, faşist bir grup tarafından yapılan saldırının sonucunda 6 canımız yaralanmıştır. Yaralı canlarımızı Belçika polisi kurtarmış, hastaneye ulaştırmıştır.

BU SALDIRIYI YAPANLARI İYİ TANIYORUZ

Değerli Canlar,  yapılan saldırıyı ayrıntılı olarak anlattık; çünkü bu saldırı bize Maraş’ı, Çorum'u, Madımak’ı Kırıkhan’ı, Malatya'yı, Sur’u, Suruç’u, Efrîn’i, Alevilerin yaşadığı her coğrafyayı ve bütün Kurdistan’ı ve Kürtlere yapılan bütün saldırıları hatırlatmaktadır.

Değerli Canlar, faşizm her zamanda ve her yerde faşizmdir. Bugün bu saldırıyı yapanları iyi tanıyoruz.  Dün 1993'te Madımak'ta Canlarımızı diri diri yaktılar, dün Kurdistan’da kimyasal silahlarla Kürt halkının değerli  evlatlarını yaktılar, bugün de bu katliamcı soykırımcı saldırıyı yapıyorlar.

BİR AVUÇ FAŞİSTİN MARİFETİ DEĞİL, TÜRK DEVLETİNİN BİZZAT ÖRGÜTLEYİP YÖNETTİĞİ BİR SALDIRIDIR

Değerli Canlar, kimse halkımıza yapılan bu saldırıyı sadece bir avuç sivil faşist katilin kanlı bir marifeti gibi sunmamalıdır. Bu saldırı Türk devletinin bizzat örgütleyip yönettiği bir saldırıdır. Türk devleti, izlediği Kürt ve Alevi düşmanı, soykırımcı  politikalarıyla bu saldırıyı teşvik etmiş, yönlendirmiştir. Bu saldırının Türk devletinin savaş çağrılarının sonucu olarak yapıldığından  herkes emin olmalıdır.

Bu saldırı görkemli Frankfurt Newrozu’na yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı Türkiye ve Kurdistan’da yapılacak olan seçimlerde DEM PARTİ'nin  başarılı çalışmalarına karşı yapılmış bir saldırıdır.

Değerli Canlar, bu saldırı dün İŞİD’in Moskova’da yaptığı ve yüzden fazla insanın katledildiği saldırının Brüksel’de yapılmış versiyonudur.  Türk devletinin ve paramiliter gücü olan İŞİD’in Kürt düşmanlığından  kaynaklanan bir saldırıdır.

AYNI ZAMANDA ALEVİ TOPLUMUNA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Değerli Canlar,  bu saldırı aynı zamanda  Alevi toplumuna yapılmış bir saldırıdır. Savaş tamtamlarının çalındığı bu koşullarda Alevilerin hakları ve talepleri daha büyük baskılarla bastırılacaktır. İnanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlık talebi daha kolay yok sayılacaktır. Aleviler, bu gerçeği de, bu saldırganları da iyi tanıyor, iyi biliyorlar. Ayrıca kime yapılırsa yapılsın, her türlü zulme karşı çıkmak Alevilerin inancının temel prensiplerindendir.

Değerli Canlar, o nedenle de herkesten daha çok ve herkesten daha önce bu saldırıya karşı en güçlü tepkiyi ortaya koymak biz Aleviler için en temel görevidir. 

Unutmayalım ki, Maraş'ta, Çorum’da, Sivas'ta, Madımak'ta ve Gazi’de biz Alevilere yapılan saldırılara karşı bütün yurtsever demokratik kurum ve toplumlarla nasıl birlikte hareket etmişsek, bugün de hep birlikte bu saldırılara karşı çıkmak durumundayız.

KÜRTLERE KARŞI SAVAŞTA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VEREN AVRUPA DEVLETLERİ SALDIRILARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Değerli Canlar, bu saldırıda Avrupa devletlerinin de sorumluluğunun bulunduğunu belirtmek durumundayız. Türk devletinin Kürtlere yönelik savaş  hazırlıklarına her türlü desteği veren Avrupa devletleri, bu ve benzeri saldırıların önünü açmaktadırlar. Avrupa devletleri, Türk devletinin Kürtlere karşı sürdürdüğü savaşa karşı çıkmayarak bu tür saldırıların zeminini oluşturmaktadır. 

Değerli Canlar, bütün bu gerçeklerden hareketle FEDA olarak bizler, Türk devletinin organize ettiği bu faşist soykırımcı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, protesto ediyoruz. Bütün Alevi toplumunun da bizim gibi düşündüğüne inanıyoruz. Ve hem bütün Alevi toplumunu hem de demokratik  kamuoyunu,  ilgili kurum, kuruluş ve devletleri Türk devletinin bu tür saldırılarına karşı tutum almaya çağırıyoruz.  Türk devletinin Kürtlere karşı sürdürdüğü savaşın ve Alevi toplumuna yapılan asimilasyoncu baskıların  bir an önce bitirilmesi için herkese çağrıda bulunuyoruz. 

IRKÇI, GERİCİ, SOYKIRIMCI, İŞİD’Cİ ÇETELER KAYBEDECEK, ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLANLAR KAZANACAKTIR!”