Finlandiya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için uzun yürüyüş

“Soykırımcı Erdoğan’ı yargıla, Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla Finlandiya’nın Oulu kentinde yürüyüş ve miting düzenlendi.

Finlandiya’nın Oulu kentinde “Soykırımcı Erdoğan’ı yargıla, Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla Uzun Yürüyüş düzenlendi.

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırıları, Finlandiya hükümetinin NATO  üyeliği karşısında demokrasiden taviz vermesi ve Türk devletiyle silah anlaşmalarının protesto edildiği Oulu merkezinde yer alan Rotuaari’deki yürüyüş ve mitingde tertip komitesi adına yapılan açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Finlandiya Oulu’daki yürüyüş ve miting Finlandiya hükümetinden, hiçbir koşulda Türkiye'nin ya da bir başkasının ısrarı üzerine gösteri özgürlüğü, demokrasi ve insan hakları temelli politikalarından taviz vermemesi; Erdoğan'ın şantajlarına boyun eğmemesi ve Erdoğan'ın yalanlara dayalı söylemlerine yönetim, medya ve sivil toplum düzeyinde açıkça karşı çıkılması; Türk devletinin başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutukluları serbest bırakması; ve Erdoğan rejiminin savaş suçları ve soykırımı kınanması ile yeni suçların işlenmesi engellenmesi talepleriyle gerçekleşti.

Tertip komitesi adına miting alanında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu saldırılardan en çok acı çekenler Kürtler. PKK'nin kurucusu Abdullah Öcalan esir alınmadan hemen önce "Türk devleti ateşkesi ve müzakereyi kabul ederse PKK savaşmayı bırakacaktı. Kabul etmediler ve şimdi de etmiyorlar. Türkiye'nin hava saldırısı, insansız hava aracı saldırısı, hatta örneğin Suriye'de faaliyette bulunmayacağını bile söylemiyorlar. Kendi güvenliklerinden endişe ettikleri iddiasıyla başka bir ülkeyi işgal ediyorlar. Bu güvenlik kaygısı değil, baskıdır. Bu nedenle, savaş suçlusu Erdoğan'ın terörizm ve insanlığa karşı suçlar, soykırım ve tüm savaş suçlarından ve ayrıca Kürtlere karşı zehirli gaz kullanmaktan mahkum edilmesini talep ediyoruz. Erdoğan gerçek teröristtir ve hepimiz bunu hatırlamalıyız.”

Açıklama sonrası yürüyüşe geçen kitle, PKK bayrakları ve “Soykırımcı Erdoğan için karar verin”, “Free Öcalan” pankartları ve boynunda "terörist" yazılı Erdoğan kuklasını taşıdı.