Frankfurt’ta binler “Dem Dema Azadiye” şiarı ile Newroz’u kutladı

Almanya’nın Frankfurt kentinde binlerce kişi, Newroz’u kutladı.

YXK, JXK, FCDK-KAWA ve TJK-E öncülüğünde “Dem Dema Azadiye” şiarı ile yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı.

Newroz yürüyüşü saat 14.00’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Newroz şehitleri Mazlum Doğan ve Zekiye Alkan'ın posterleri başladı.

Sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı", "Bijî berxwedana Rojava", "Jin, jîyan, azadî" ve "Katil Erdoğan" sloganlarının atıldığı yürüyüşe Kürdistanlılar ulusal kıyafetleriyle katıldı.

Türkiyeli ve Alman sosyalist güçlerin de katıldığı yürüyüşte Çerxa Şoraşê marşı da çalındı.

İmralı tecridine tepki gösterilen yürüyüşte, tutsakların açlık grevi direnişi de selamlandı.

Kutlama Römer Platz’da ise bir miting ile devam etti. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada FCDK-KAWA Eşbaşkanı Songül Çelik bir konuşma yaptı.

Çelik, “Newroz soykırımcı zihniyete karşı bir halkın varlık kavgasıdır, Newroz zalim Dehaklara karşı Kürt Halk Önderi Kawa’nın isyan ve özgürlük ateşidir, bu özgürlük ateşi bugün Kürdistan halkının yiğit evlatlarının büyük bedelleri ile dört parça Kürdistan’da yanmaya devam ediyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride de dikkat çeken Çelik şöyle devam etti: “Bu Newroz ateşi ile özgür önderlik, özgür Kürdistan şiarı ile zafere yürüme günüdür.”

KCK Yürütme Konseyi’nin Newroz mesajının okunması ile devam eden kutlamada sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Mitingde YXK, JXK, ATİK, Demokratik Güçbirliği, PJAK, Newroz’a ilişkin birer konuşma yaptı.

Kutlama Serhat Çarneva, Hozan Cömerd, Zozan Zudem’in seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla gece geç saatlere kadar devam etti.