Frankfurt, Düsseldorf ve Västerås’ta Abdullah Öcalan eylemleri-YENİLENDİ

Almanya’nın Frankfurt, Düsseldorf ile İsveç’in Västerås kentinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi, aile ve avukat görüşmesinin bir an önce olması gerektiği belirtildi.

Almanya’nın Frankfurt kentindeki eylem Rathenauplatz’da yapıldı.

KCDK-E, TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan haber alıncaya kadar alanlarda olma çağrısı üzerine Kürdistanlılar ve dostları eylem düzenledi.

“Zaman geldi Öcalan’a özgürlük” pankartının açıldığı eylemde sık sık "Bijî Serok Apo", "Terörist Erdoğan" sloganları attı. Eylemde 29 Mart Pazartesi günü saat 15:00’te Irak konsolosluğu önünde Şengal’i sahiplenmek için yapılan eyleme çağrı yapıldı.

VÄSTERÅS

İsveç’in Västerås kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü için eylem yapıldı.

Kürtler, “Rêber Apo irademizdir”, “Rêber Apo Kürt halkının kırmızı çizgisidir” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan’ın telefon görüşmesinin yarıda kesilmesinin devletin Kürt halkına yaklaşımının göstergesi olduğu da belirtilen eylemde, “Önderliğimize karşı bu yaklaşımın asla kabul edilemez ve özgürlüğü sağlayana kadar direnişi yükseltilecek” denildi.

Kürdistanlılar, CPT’yi görevini yerine getirmeye çağırdı. Eylem “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

DÜSSELDORF

https://1649452211.rsc.cdn77.org/vod/27-03-2021-dusseldorf-abdullah-ocalan-ozgurluk-yuruyusu-1.mp4

 

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Düsseldorf’daki DGB Hous önünde düzenlenen eyleme Köln, Bonn, Dortmund, Duisburg, Essen ve Düsseldorf kentlerinden Kürdistanlılar katıldı.

Bildirilerin okunduğu eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

Mitingde bir konuşma yapan HDP eski Milletvekili Lezgin Botan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukat ve aile görüşmesini bir an önce yüzyüze gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti.

Botan, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara da sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Eylem “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.