Fransa’da binler: Gerilla onurumuzdur-YENİLENDİ

“Gerilla onurumuzdur” şiarıyla yapılan eylemlerde, Türk devletinin işgal saldırılarına onay veren NATO ülkelerine, “Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına ortak olmayın” çağrısı yapıldı.

Fransa’nın Marsilya, Strasbourg, Lorient ve Nantes kentlerinde Türk devletinin KDP işbirliğiyle Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

MARSİLYA

Marsilya, Montpellier, Draguignan, Avignon ve Marignane’den Kürt ve dostlarından oluşan binler Marsilya’da bir araya gelerek AKP-MHP’nin işgal saldırılarını ve KDP’nin ihanetini protesto etti.

Saat 13.00’da Canabiere meydanında bir araya gelen kitle, Marsilya valiliği ve ABD Konsolosluğunun bulunduğu alana doğru yürüdü.

“Katil Erdoğan, işbirlikçi-ihanetçi KDP”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana Zap, Metîna, Avaşîn” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, “Türk devleti Kürtleri katlediyor, Kürdistan’ı savunalım”, “Erdoğan diktatörlüğüne karşı Kürdistan’ı savun”, “Türkiye, Kürtleri kimyasalla dünyanın gözü önünde katlediyor” pankartları; “KDP ihanetine karşı Bêrîtan çizgisi direniyor” dövizleri ve PKK flamalarıyla Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Yürüyüş boyunca Fransızca bildiri okunup binlerce bildiri dağıtıldı. Yürüyüş Marsilya Valiliği ve ABD Konsolosluğu’nun olduğu alanda miting ile devam etti. Montpellier Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Cevat Güneş’in konuşması ardından sona erdi.

STRASBOURG

Fransa'nın Strasbourg kentinde "Gerilla onurumuzdur" şiarıyla DKTM çağrısıyla yürüyüş düzenlendi.

Place de Republique'den başlayan yürüyüşte Türk devletinin KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

"Gerilla insanlığın onurudur" , "Türk devletinin işgaline karşı Kürdistan'ı savun" pankartlarının açıldığı yürüyüşte sık sık "Bijî berxwedana gerîla" , "Bimre xiyanet" , "Hepimiz PKK'yiz" sloganları atıldı.

Yol boyunca Türk devletinin işgal saldırıların ve kimyasal silah kullanımına vurgu yapan broşürlerin de çevreden geçenlere dağıtıldığı yürüyüş, Amerikan Konsolosluğu önünde sona erdi.

Burada yapılan konuşmalarda NATO ülkesi olan Türk devletinin NATO onayı olmadan bu işgali gerçekleştirmeyeceğine dikkat çekilerek, Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına ortak olunmaması çağrısında bulunuldu.

Eylem sloganlarla sona erdi.

LORIENT


İşgalci Türk devletinin KDP desteğiyle gerillaya yönelik başlattığı saldırılarına karşı Fransa'nın Lorient kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.
Saat 17.30'da Place Aristide-Briand meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, CDK-F tarafından hazırlanan Fransızca bildirileri dağıtarak Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz kalınmaması için duyarlılık çağrısı yaptılar.
Bir dakikalık saygı duruşundan sonra yürüyüşe geçen Kürdistanlılar ve dostları, kentin işlek caddelerinde Avrupa ülkelerinin sessizliğini sloganlar atarak protesto ettiler.

Toplu taşıma araçlarının geçtiği yolu oturarak 5 dakika bloke eden Kürdistanlılar tekrar miting alanına döndü

Yapılan konuşmalarda AKP-MHP faşizmine karşı süresiz alanlarda olacaklarının mesajı verildi.
Kürt dostları adına yapılan konuşmalarda ise, zamanında Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı çok ağır bedeller vererek vermiş olduğu mücadeleyi gazete manşetlerinde haber yapıp övenlerin ve siyasilerin mesajları daha dururken, bugün ise sessiz kalmayı tercih etmelerini eleştirerek Kürt halkıyla dayanışma mesajı verdiler.
Protesto eyleminde Kürdistanlılar ve dostları Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi’nin PKK’nin ‘terör örgütleri listesinden çıkarılması kampanyası çerçevesinde imza topladı.
Eylem, “Bimre xiyanet” “Bijî Serok Apo” ve "Bijî berxwedana gerîla" sloganları ile sona erdi.

NANTES

Nantes kentinde ise Kürdistanlılar ve dostları, Place du Commerce meydanında saat 17.00’da bir araya gelerek basın açıklamasıyla Türk devletinin işgal girişimi ve KDP'nin ihaneti protesto etti. Fransızca el bildirileri dağıtıldı.