Fransa Komünist Partisi temsilcileri de Öcalan için yürüdü

Uluslararası Komployu kınamak için Luxembourg’dan Strasbourg’a doğru yürüyen enternasyonalist gruba, Fransız Komünist Partisi temsilcileri de katıldı.

Yürüyüş öncesinde bir açıklama yapan Fransız Komünist Partisi temsilcileri, yürüyüşleri desteklediklerini belirterek, PKK’nin de Avrupa Birliği terör listesinden çıkması için çalıştıklarını ifade etti.

Luxembourg’dan Strasbourg’a uluslararası komployu kınamak için yürüyen enternasyonalist grubun yürüyüşünün 3’üncü gününde Talange’de bulunan Fransız Komünist Partisi Moseli’ne ulaştı. Enternasyonalistler burada Fransa Komünist Partisi temsilcileri ile çevre bölgelerden seçilmişler tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Mannheim’deki grubun da öğlen saatlerinde enternasyonalistlere katılması ile büyüyen kitleye Fransa Komünist Partisi Moseli koordinatörü Jacques Marechal konuşma yaptı. Konuşmasına yürüyüşçüleri selamlayarak başlayan Marechal, Fransız komünistlerinin uluslararası komünist ideolojiye sahip hareketlerle dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, geçen yıllarda da Öcalan için yapılan etkinlik ve yürüyüşlere katıldıklarını söyledi.

Marechal, Komünist Parti’nin Erdoğan karşıtı mitinglere de katıldığını, fakat Fransız hükümetinin bu mitinglere karşı çıktığını ifade etti. Erdoğan hükümeti ile Türkiye’de tutuklama, işkence ve ağır insan hakları ihlallerinin arttığını da hatırlatan Marechal, Erdoğan hükümetini şu sözlerle eleştirdi: “Ankara’da HDP’nin eşbaşkanlarına ve milletvekillerine saldırı yapılarak tutuklandı. Yine çok fazla insan politik olduğu için hapishaneye atıldı.”

Marechal, Avrupa parlamentosunda birinci amaçlarının Erdoğan hükümetinin suçlarını anlatmak olduğunu ifade ederek, “Bizler PKK’nin Avrupa Birliği terörist listesinden çıkmasını istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

Açlık grevlerine de değinen Marechal, açlık grevcilerinin yanında olduğunu, uluslar arası komployu kınamak için yapılan yürüyüşlerin destekçisi olduklarını ifade etti. Marechal, “Komünistler adına yürüyüşünüzü ve savaşınızı destekliyoruz. Özgürlüğünüz için yanınızda yer alacağız” dedi.

Konuşmanın ardında, eylem komitesi, Öcalan’ın durumu ve açlık grevleri ile yürüyüşleri hakkında bilgiler içeren dosya verdi.

Fransız Komünist Parti temsilcileri ile seçilmişler, yürüyüşçülerin dinleneceği 2 kilometre uzaklıktaki dinlenme tesisine kadar yürüyüşçülere eşlik etti.