Fransa’nın 3 merkezinde eylem

CDK-F, Fransa’nın 3 merkezinde eş zamanlı yürüyüşlerle tecridi protesto etti, République eylemine katılım çağrısı yaptı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kuzey Fransa’nın Villiers-le-Bel ve Evry banliyölerinde eş zamanlı olarak tecridi protesto etti. Fransa’nın Reims kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi. CDK-F bu yürüyüşlerde, 16 Mart Cumartesi günü Paris’in Republique Meydanı’nda saat 14.00’de yapılacak olan merkezi eylem ile, 20 Mart’ta Mantes la Jolie’de yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

VİLLİERS-LE-BEL

Villiers-le-Bel banliyösünde gerçekleşen yürüyüş de tren garında bir araya gelen Kürtler ve dostları tarafından yapıldı.

Gar önünden başlayan yürüyüş boyunca tecrit protesto edilirken, açlık grevi direnişçileri ile dayanışma gösterildi. Yeniden gar önüne gelen kitle, konuşmalar ardından eylemi slogan ve zılgıtlarla bitirdi.

EVRY

Yürüyüşün yapıldığı diğer bir merkez de Evry idi. Kadınlar ve çocukların yoğun bir şekilde katıldığı yürüyüşte sık sık, “BijΠSerok Apo”, “Kürdistan’a siyasal çözüm”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi” ve “Kahrolsun Erdoğan”, “Hepimiz PKK’yiz” sloganları atıldı.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” yazılı pankartların da taşındığı eylemde Öcalan, PKK, YPG, YPJ, TJK-E, Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın bayrak ve flamaları ile; açlık grevinde bulunanların dövizleri de taşındı.

REIMS

Fransa’nın Reims kentinde de tecridi protesto etmek, açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

Reims Merkez Garı önünde başlayan yürüyüş kent merkezine kadar devam etti.

“Be Serok jiyannabe”, “Hepimiz Leylayız”, “Terörist Erdoğan” ve BijΠSerok Apo” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından açıklama yapıldı.

Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin sahiplenildiği eylem sloganlarla sona erdi.