Fransız gönüllüler: Zafer borçlu olduğumuz Kürtlere ihanet edildi

DAİŞ çetelerine karşı bir dönem YPG saflarında gönüllü olarak mücadele eden Fransız gönüllülerin Le Figaro gazetesinde yayınlanan ortak açıklamasında, Kürtlere ‘ihanet edilmemesi’ çağrısı yapıldı.

Kendilerinin bir dönem DAİŞ teröristlerine karşı Rojava ve Güney Kürdistan’da mücadele ettiklerini belirten 10 Fransız gönüllü, “Bizler, Suriye ve Irak’ta Kürtlerle yan yana İslam Devleti teröristlerine karşı savaşan Fransız gönüllüler olarak, Fransa’ya Kürtlere olduğu kadar Avrupa için de korkunç sonuçları olacak bu saldırılara karşı çağrıda bulunuyoruz” dediler.

“KÜRTLERE BORCUMUZ VAR”

Donald Trump’ın Amerikan askerlerini geri çekme kararı için “Müttefiklerimize (Kürtler) ihanettir” diyen Fransız gönüllüler, “Bundan dolayı isyandayız. Kürtlere bir borcumuz var” diyerek tepkilerini gösterdi.

DAİŞ’e karşı mücadelenin QSD güçlerinin Kürtler öncülüğünde yürüttüğü sert mücadele ile mümkün olabildiğinin altını çizen Fransız gönüllüler, “Bu zaferi onlara borçluyuz” diye vurguladılar.

ERDOĞAN DÜŞMANLARIMIZIN MÜTTEFİKİDİR

Ortak çağrıda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demokratik Konfederalizm sistemini yok etmek istediğine dikkat çekilirken, “Kürtleri yalnız bırakmak, İslamcı gericiliğin askeri olarak yayılması karşısında bizlerin savunduğu evrensel değerlerin terk edilmesi ile eşdeğerdir” denildi. Kürtlerin topraklarının ellerinden alınmak istendiğine işaret edilen ortak çağrıda, “Erdoğan, düşmanlarımızın müttefikidir: QSD’ye karşı karada harekete geçirilenlerin neredeyse tamamına yakını cihatçıdır; geçmişte El Kaide’ye biat edenler veya eski DAİŞ üyeleridir” tespitine yer verildi.

‘ERDOĞAN’IN ÇETELERİ DAİŞ’LİLERİ SALACAK’ UYARISI

Erdoğan’ın yeni bir ‘Osmanlı hilafeti’ kurmak istediği ve buna karşı uyarının yapıldığı ortak çağrıda, “Bu trajedinin Avrupa için de sonuçları olacaktır” denildi. Çağrıda, Türk saldırıları sonrasında yüzlerce DAİŞ’linin kaçma fırsatı bulduğu; Ankara’ya bağlı çetelerin işgal ettikleri yerlerdeki çeteleri de serbest bırakacağı uyarısı yapıldı. Çağrıda, çetelerin yeni hedefinin Lübnan, Irak ve Avrupa ülkeleri olacağı dile getirildi.

Fransız gönüllülerin ortak çağrısında, Türkiye’nin işgal saldırılarıyla oluşan ‘değişen durumun’ 2014-2016 yılları arasında DAİŞ çetelerinin birçok alanı işgal etmesinden kaynaklanan ‘hevesi’ yeniden ortaya çıkarabileceği kaydedildi. Çağrıda, benzeri bir tehlikenin bugün de olduğu ve radikal kişilerin DAİŞ’e yönelme veya tüm dünyada katliamlar yapmaya yönelebilecekleri uyarısına da yer verildi.

FRANSA DAHA CESUR OLMALI

Çağrının sonunda Fransa hükümetinden ‘daha cesur’ olarak işgale karşı muhalefetini açıkça ortaya koyması ve işgali durdurmak için tüm imkanlarını seferber etmesi istendi

Le Figaro’da yayınlanan çağrı metnini daha önce gönüllü olarak YPG savaşçılarıyla birlikte Rojava ve Güney Kürdistan’da savaştıklarını belirten 10 Fransız imzaladı.