Fransız hükümetinin Kürt bireylere yönelik yaptırımları protesto edildi

Fransa Demokratik Kürt Konseyi’nin çağrısı ile Fransız hükümetinin son zamanlarda Kürt aktivistlere yönelik idari yaptırımlarına karşı bir eylem yapıldı.

12 Kürt aktivistin mal varlıklarını donduran Fransa Hükümetine tepki olarak İçişleri Bakanlığı önünde bir araya gelen Kürtler burada bir basın açıklaması yaptı.

CDK-F adına açıklamayı yapan Agit Polat, “Fransa’da yaşan Kürtlerin dernekleşmesi ve çalışmaları tamamen yasal ve legal düzeyde gerçekleşiyor. Fransa Hükümetinin sırf siyasi ve ekonomik çıkarları doğrultusunda çalışma yürüten 12 Kürt arkadaşımızın hesaplarının dondurması ve idari yaptırım uygulamalarını kınıyor ve protesto ediyoruz” dedi.

Eylemde hazır bulunan France-Kurdistan Derneği Başkanı Sylvie Jan Demokratik Kürt Toplum Merkezi çalışanlarına yönelik baskılar ve idari yaptırımların kabul edilemeyeceğini belirterek, ilişkin bu yaklaşımın değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Sylvie Jan, “Rojava’da kahraman olarak sayılan Kürtlerin Fransa’da kriminalize edilmesi kabul edilemez” dedi.

Jan, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü politikalara karşı Ortadoğu barışı için Kürtlerle birlikte hareket edilmesi ve PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması gerektiğini kaydetti.