Freiburg’da açlık grevi direnişçilerine destek eylemi

Almanya’nın Freiburg kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi, Freiburg Alevi Kültür Dergahı ve Selahaddin-i Eyyubi camisi üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylem, Alte Synagoge Meydanı’nda başladı.

YPG ve YPJ bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini de taşıyan kitle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

"Biji Serok Apo", "Biji berxwedana zindana", "Be Serok jiyan nabe" sloganları ile yürüyen eylemciler adına kent merkezinde de bir açıklama yapıldı.

Leyla Güven'in başlattığı eylemin yurtdışı ve hapishanelerden katılımlarla tarihi bir direniş hamilesi haline geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Şu an başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevinde olan eylemcilerin yaşamları tehlike sınırını aşmıştır. Gayet meşru olan bu talepleri biz de sahipleniyor ve bir an önce yerine getirilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz" denildi.