Gävle'de Türkiye'yi boykot kampanyasının startı verildi

İsveç'in Gävle ilinde kurulu Rojava Komitesi, Türk turizmi ve ürünlerinin boykot edilmesi için Noel tatili öncesi planladığı çalışmaları kamuoyuna açıkladı.

Gävle Rojava Komitesi sözcüsü Malin Åkerlund, sosyal medya hesabından 23 Aralık’ta startı verilecek boykot etkinlikleri hakkında açıklamada bulundu.

Kampanyaya ilişkin açıklama tüm siyasi partilere ve medya kuruluşlarına gönderildi. Açklamada Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye'de gerçekleştirdiği insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları teşhir edilirken, İsveç vatandaşları Türk turizmi ve ürünlerini boykot etmeye çağırıldı.

Kürtler ve dostları, 23 ve 30 Aralık tarihlerinde ilde bulunan alışveriş merkezlerinin önlerinde Türkiye'nin boykot edilmesini talep eden pankartlar taşıyacak ve bildiriler dağıtacak.

Ayrıca 9 Ocak günü “Sara”, daha sonraki günlerde ise “Resistance is life” ve “Girls of the sun” filmlerinin gösterimleri yapılacak.

Gävle Rojava Komitesi'nin açıklamasında İsveç halkının Noel bayramını kutlarken Rojava'da Türk askerleri ve çetelerin Rojava'da katliamları sürdürdükleri ve insanların topraklarını terk etmek zorunda kaldıkları hatırlatıldı.

İsveç'te gıda satış mağazalarında satılan Türk ürünlerinin adları ve markaları sıralandı. Bu ürünlerin Erdoğan'ın Kürt ve diğer azınlık halklara yönelik saldırılarını finanse ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada “Rojava'da her gün cinayet ve kaçırılmalar sürüyor. Bir çok çocuk savaş kurbanı. Senin satın aldığın kuru üzüm ve cevizler soykırımına katkıda bulunuyor” uyarısında bulunuldu.