'Garê’deki direniş ruhuyla alanlarda olalım'

Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü dünyanın birçok merkezinde protesto ediliyor. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve enternasyonalist Delal Katalan, Türk devletine tepki göstererek, yarın yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu kınamak ve özgürlüğü talebiyle yarın birçok yerde protesto gösterileri düzenlenecek.

Kürt Kadın Hareketi TJK-E ve KCDK-E öncülüğünde eylemler, "Komployu unutmadık, unutturmayacağız" şiarıyla ile yapılıyor.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve enternasyonalist uzun yürüyüşü tertip komitesi üyesi Delal Katalan protesto etkinliklerine ilişkin bilgi verdi.

Tarihi bir dönemden geçtiklerini hatırlatan Yüksel Koç, şunları söyledi: Komplocu güçler, 22 yıl önce Önder Apo’ya yönelik saldırıyla özgürlük mücadelesini boğmayı hedeflemişlerdi. Ancak önder Apo’nun yürüttüğü mücadele bu komployu boşa çıkarmıştır. Bu mücadele hala devam etmektedir. Yarın da dünyanın birçok merkezinde komployu protesto yürüyüşleri gerçekleşecektir. Bu yürüyüşler, ‘Komployu Unutmuyoruz ve Unutturmayacağız’ şiarıyla yapılıyor. Bu eylemlerde hem komplo protesto edilecek hem de Türk devletinin Garê saldırısı kınanacak. Aynı zamanda gerillanın direnişini selamlayacağız. Onun için bütün halkımıza ve dostlarımıza çağrımızdır, Garê’nin direniş ruhuyla eylemlere katılalım."

Yüksel Koç, yarın Freiburg’da yapılacak yürüyüşe de katılım çağrısında bulundu.

TEPKİMİZİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYALIM

Enternasyonalist uzun yürüyüşü tertip komitesi üyesi Delal Katalan ise dünyanın birçok merkezinde yapılacak eylemlere neden katılması gerektiğini şu sözlerle anlattı:

"Güney Amerika, Asya, Avrupa olmak üzere birçok merkezde yürüyüş ve gösteriler olacak. Bu yürüyüşlerin amacı komplonun kınanması ve önder Apo’nun özgürlüğünün sağlanmasıdır. Enternasyonalist dostlar ve Kürt halkı görkemli olarak bu eylemlere katılmalı.

Kritik ve olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bizim de sürecin bir parçası olmamız için görkemli bir şekilde eylemlerdeki yerimizi almamız gerekiyor. Bu katılımımız Garê’de direnen gerilla mücadelesinin bir parçası olacak. Onun için herkes kendi kimliği ve rengiyle bu eylemlerde yerini alarak, tepkisini göstermelidir."