Gençler Almanya'da Öcalan'ın doğum gününü kutladı

Tevgera Ciwanên Şoreşger(TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Azad(JCA) aktivsti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve JCA aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için bir araya geldi. Gençler, öğle saatlerinde Schönefeld’de bir parkta, Öcalan’ın posterinin bağlı olduğu balonu, “Bijî Serok APO” sloganı atarak gökyüzüne bıraktı. Akşam saatlerinde ise Neukölln üst geçidinde, üzerinde Kürt Halk Önderi’nin resminin çizili olduğu bir pankart astı.

MÖNCHENGLEDBACH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 71. doğum günü vesilesi ile enternasyonalist gençler Almanya’nın Mönchengladbach kentinde bir binanın duvarına "Free Öcalan" azılı büyük pankart astı. Enternasyonalist gençler, Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti.

STUTGART

Stuttgart’ta ise gençler 4 Nisan’ın ilk saatlerinde şehirde bulunan Türk Konsolosluğu’nun önünde ateşten bir APO yazısı yazdı. Gençler havai fişekler de attı. Gençler şehir merkezindeki bir otoyolun üzerindeki köprüye de “Bijî Serok Apo” yazılı pankartı astı. Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) binasına sarı, kırmızı ve yeşil renkte boyalar atan gençler, CDU’nun Kürt karşıtı politikasını protesto etti. Gençler kent merkezinde de çok sayıda yazılama yaptı.

OLDENBURG

Oldenburg şehrinde ise enternasyonalist gençler Kürt Halk Önderi’nin doğum gününü şehir merkezindeki bir parkta kutladı. Gençler, parkın ortasında ateşten yıldız ve Öcalan’ın silueti ile ortasında “Bijî” yazarak güzel bir görüntü oluşmasını sağladı. KCK bayrağı, Öcalan ve Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin posterini de açan gençler, Kürt halkıyla dayanışma mesajı yolladı.