Gençler Freiburg ve Marsilya'da Kürt Halk Önderi için eylemde

Fransa'nın Marsilya ve Almanya'nın Freiburg kentlerinde yaşayan Kürt gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Fransa’nın Marsilya kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir eylem gerçekleştirdi.

“Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” şiarıyla Belle de Mai’de bir araya gelen gençler, Kürt Halk Önderi özgürleşene kadar kesintisiz eylemde olacaklarını belirtti.

Gençler, eylemde Fransa devletinin Kürt gençlerine yönelik kirli siyasetini de protesto etti. Bu kirli siyaset doğrultusunda tutuklanan arkadaşların hemen bırakılmasını isteyen gençler, sık sık Kürtçe ve Fransızca “Bijî Serok APO”, “Öcalan’a özgürlük”, “Siyasi tutsaklara özgürlük” ve “PKK” sloganları attı.
Yaklaşık bir saat süren eylem, gençlerin “Başta gençler olmak üzere tüm Kürdistanlıların kesintisiz eylemde olması gerekiyor" açıklamasıyla son buldu.


FREIBURG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72. doğum günü kapsamında TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Almanya’nın Freiburg kentinde de pankart asma eylemi ve bildiri çalışması gerçekleştirdi.

Gençler, Freiburg kent merkezindeki bir üst geçide pankart astı.
Gençler, astıkları pankart ile Kürt Halk Önderi'nin doğum gününü kutlarken, tecridi de protesto etti.

Ayrıca çok sayıda binanın posta kutusuna Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecrit ve sistematik işkence politikası hakkında bilgilendirmenin olduğu bildiriler bırakıldı.