Gençler işgal saldırılarına karşı Bordeaux’da eylem yaptı

Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik Türk devletinin düzenlediği işgal saldırıları, Fransa’nın Bordeaux kentinde TCŞ aktivistlerinin çağrısıyla düzenlenen eylemle protesto edildi.

Fransa’nın Bordeaux kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler ve Kürdistanlılar, Türk devletinin Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik işgal saldırılarını bir eylemle protesto etti.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem, saat 18.00’da Grand Theatre meydanında başladı.

Fransızca “Türk devletinin saldırılarını durdurun” ve “Faşizm yeniden doğuyor – Kürdistan faşizme mezar olacak” yazılı pankartların açıldığı eylemde Fransızca bildiri okundu. Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını kabul edilmediğini belirten eylemciler, herkesin de bu işgal saldırılarına karşı her an eylem halinde olması gerektiğini belirttiler.

Eylemde sık sık “Diktatör Erdoğan”, “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A bas le régime fasciste en Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.