Gençler Mainz ve Hamburg’da tecridi protesto etti

Almanya’nın Mainz ve Hamburg kentlerinde Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecridi protesto için eylem yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sanal medya hesaplarından yayınlanan haberlerin ardından tecridin kırılması, aile ve avukat görüşmesinin gerçekleşmesi talebiyle Kürt gençleri Almanya'nın Maniz kentindeki Türk Konsolosluğu önünde eylem yaptı. 

Gençler eylemde, HDP’ye yönelik hukuk dışı kapatılma kararnamesini de protesto etti. Eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve HDP bayrakları taşındı. Eylem, 18 Mart Dünya Siyasi Tutsaklar Günü dolayısıyla Alzeyde hapishanesinin önünde devam etti. Cezaevi önündeki eylem Alman Sol Partisi’nin de katılımı ile gerçekleşti. Cezaevi önünde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna ve HDP’nin kapatma davası konularına değinildi.

Eylem sloganlarla ve eylemlere katılım çağrısı ile sona erdi.

HAMBURG

Hamburg-Winsen-Luhe kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin sanal medyada yayınlara iddialara ilişkin yürüyüş düzenlendi.  

Winsen-Luhe Bahnhof’da yapılan eylem,  bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından TCŞ, Lüneburg ve Winsen-Luhe çevresindeki anti-faşist cepheler adına konuşmalar yapıldı.

"Bijî Serok Apo" sloganına izin verilmemesi üzerine yürüyüşe geçen gençler “Bijî Rêber Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Yaşasın PKK” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atarak polis yasağına tepki gösterdi.

Yürüyüşün ardından merkezi tren istasyonu önünde bir miting gerçekleştiren eylemciler, Önder Öcalan'dan haber alınana kadar yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Eylem sloganlarla sona erdirdi.