Gençler, Mannheim-Strasbourg yürüyüşüne hazır

Almanya’nın Mannheim kentinde, uluslararası komployu 20’inci yıl dönümünde protesto etmek amacıyla Strasbourg’da uzun yürüyüş düzenleniyor. Yürüyüş öncesi Mannheim DTKM’de bir araya gelen gençlerin eylemi sabah saatlerinde başlayacak.

“Öcalan’a özgürlük, açlık grevleri direnişçilerine selam olsun” yürüyüşü ile Strasbourg’a hareket edecek.

6 gün sürecek yürüyüş öncesi Mannheim DKTM’de bir araya gelen gençleri aileler evlerine götürmek için bekledi.

Yürüyüşçüler evlere dağılmadan önce ise hazırlık komitesinin planladığı toplantıya katıldı.

Toplantıda söz alan tertip komitesi üyesi Zozan Serhat, Strasbourg’daki açlık grevinin 54’üncü gününde olduğunu hatırlatarak, “Biz direnen yoldaşlarımızın sesini duyuracağız” dedi.

Ayrıca yürüyüşçülere, 95 gündür açlık grevi direnişinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e göndermeleri için kartpostallar da dağıtıldı. Kartpostallar ve mektuplar yürüyüşün ikinci gününde Güven’e gönderilecek.

Tertip Komitesi’nden Rojamara Serhat da böylesi önemli bir süreçte eylemlerin süreceği mesajı verdi. Mannhehim’in öneminin de iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Serhat, Berivan ve Ronahi’nin eylemine dikkat çekti.

6 GÜN SÜRECEK YÜRÜYÜŞÜN PROGRAMI

1. Gün: Saat 10.00’da başlayacak yürüyüş Hockkenheime’de sona erecek. Burada kitlesel bir miting düzenlenecek.

2. Gün: Sabah saat 09:00 Hockenheim’da başlayacak yürüyüş Buruchsal’da akşam saatlerinde sona erecek. Yürüyüşçüler Buruchsal’da kitlesel karşılanacak ve burada da bir miting düzenlenecek.

3. Gün: Buruchal’da sabah saat 09.00’da başlayacak yürüyüş Karlsruhe’de akşam saatlerinde sona erecek. Burada da yürüyüşçüler kitlesel karşılanacak. Karlsruhe’de toplantı ve sinevizyon gösterimi yapılacak.

4. Gün: Karlsruhe’den Rastat’a yürüyüş yine sabah saat 09.00’da başlayacak.

5. Gün: Rastat’tan Bühl’e kadar yürünecek. Sabah saat 09.00’da başlayacak yürüyüş ardından akşam kültürel faaliyetler yapılacak.

6. Gün: Sabah saat 09.00’da Bühl’den başlayacak yürüyüş Kehl’e kadar sürecek. Kehl’de bir miting ardından yürüyüşçüler Lahr’a geçecek. Burada ise 15 Şubat Uluslararası Komplosu’na ilişkin bir toplantı düzenlenecek.

7. gün ise, Uluslararası Komployu protesto yürüyüşü olan 16 Şubat günü. Yürüyüşçüler, Strasbourg’daki yürüyüşe katılacak.