Gençler Marsilya’da hasta tutsaklara ses verdi

Devrimci Gençlik Hareketi, Türkiye zindanlarında ağır hastalıklarına rağmen serbest bırakılmayan tursakların sesi olmak için Marsilya’da eylem yaptı.

 Tevgera Ciwanên Şoreşger TCŞ üyeleri, Fransa’nın Marsilya kentinde Türkiye hapishanelerinde işkence koşullarında tutulan hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm tutsakların durumuna dikkat çekmek için eylem yaptı.

Zindanlarda yaşamlarını yitiren tutsakların isimlerini anarak “burada” diye haykıran gençler, zindan şehitlerini asla unutmayacaklarını vurguladı.

Eylemde TCŞ üyesi Çekdar Botan açıklama yaparak şunları söyledi: “Bedenleri dışında başka silahları olmayan tutsaklar, Mazlum ve Kemallerin izinde direnişlerini kararlılıkla sürdürüyor. Barbar Türk devleti Rojava, Başûr ve Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı operasyonlarından netice alamayınca yöneldiği ilk yer cezaevleri oluyor. Fiziken esir düşmüş yoldaşlara sistematik işkence yapılıyor. Her türlü işkenceye karşı Apocu ruhla direnen yoldaşlarımızın sesi olmalıyız. Bundan sonra cezaevlerinden şehit haberi almamak için direnişlerini sahiplenip sesimizi yükseltme zamanıdır.”