Gençler Paris’te alanlara çıktı

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi. Gençler farklı bir noktada da Pierrefitte Stains istasyonu güzergahını trafiğe kapattı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösü ile Carte Orange'ın 4. Bölgesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yaptı.

TCŞ öncülüğünde Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) önünde bir araya gelen gençler, üzerinde “Werin Cenga Azadiyê” ve “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özgürlük” yazılı pankart ile birlikte ellerinde PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde bulunduğu flamalar taşıdı.

“Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” talebiyle Drancy belediyesine kadar yaklaşık bir saat boyunca yürüyen gençler, Önder Apo Özgür kalana dek alanlarda olacaklarını vurguladı.

Öte yandan Paris'in Pierrefitte Stains tren istasyonunda da aynı amaçla sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi.

İstasyon güzergahındaki yolu 15 dakika trafiğe kapatan gençler, “Liberté Öcalan” , “Bê Serok jiyan nabe” ile “Bijî Serok Apo” sloganları attı.