Gençler yasağa karşı Almanya’da eylemler düzenliyor

TCŞ ve TekoJIN üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü yanında PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması için Almanya’da bir dizi eylem ve etkinlik düzenliyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması talebiyle Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında 26 Şubat-6 Mart tarihleri arasında eylem ve etkinlikler düzenliyor.

Gençlik örgütleri, 26 Şubat’ta Essen’de yürüyüş, 27 Şubat’ta Dortmund’da gençlik buluşması, 6 Mart’ta ise Strasbourg’da düzenlenecek gençlik konseri için katılım çağrısı yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Avrupalı devletlere, çıkarları için hazırladıkları listelere  50 yıldır görkemli mücadele veren PKK’yi dahil ederek bitiremeyeceklerini ve bu yanlıştan derhal dönmeleri gerektiğini göstermenin zamanıdır. Her genç bulunduğu her alanda, nefes aldığı her anda bunun için çaba sarf etmelidir. Bu ancak “Genç başladık, genç bitireceğiz” diyen gençlerle mümkün olacaktır. Hiçbir güç bu kazanımları ve mücadelenin haklılığını karşısına alma gafletine düşmemelidir. Bu temelde Avrupa Devrimci Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak Almanya’nın farklı kentlerinde gerçekleştireceğimiz yürüyüş, gençlik buluşması vb. tüm etkinliklere Kürdistan gençliğini ve yurtsever halkını katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Yapılacak eylem ve etkinliklerin yer ve adresleri şöyle:

Yürüyüş

Tarih: 26.02.2022

Saat: 14.00

Yer: Essen Hauptbahnhof (Merkezi Tren İstasyonu)

Gençlik buluşması

Tarih: 27.02.2022

Saat: 14.00

Yer: Bornstrasse 166, Dortmund

Konser

Tarih: 06.03.2022

Saat: 15.00

Yer: Kärntner Str. 48 70469 Stuttgart / Festhalle Feuerbach

Konser Programı:

Serhado

Şiyar û Dijwar

Sürpriz sanatçılar