Gençlerden Charles de Gaulle Havaalanı’nda sivil itaatsizlik eylemi

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Fransa’nın başkenti Paris’in Charles de Gaulle havaalanında Türk havayolları gişeleri önünde düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin işgal saldırılarını ile Türkiye’ye turizmi protesto etti.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etmek ve Türkiye’ye turist olarak giden her kişinin yatırdığı paranın Kürt halkına dönen kurşun olduğuna dikkat çekmek amacıyla gençler Paris’teki Charles de Gaulle havaalanında sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Polis, Türk havayolları gişelerinin bulunduğu bölüme gençlerin girişimin engellemeye çalıştı. Ancak bir grup genç, Türk havayollarına ait gişelerin bulunduğu alana girerek “Boykot Turkish Airlines” yazılı pankart açtı.

Eylemleriyle Türk devletinin işgal saldırıları ve Türkiye’ye gitmek isteyen her kişinin yatırdığı paranın halklara savaş ve katliam olarak geri döndüğüne dikkat çeken gençler sık sık, “Terorist Turquie”, “Assasin Erdoğan”, “A bas le régime fasciste en Turquie” sloganları attı.