Gençlerden Villiers le Bel’de tecrit protestosu, Stuttgart’ta Regio TV ile görüşme

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almak amacıyla Avrupa’da Kürdistanlıların eylemleri sürüyor. Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde gençler eylem yaparken, Stuttgart’ta da Regio TV ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde Tevgera Ciwanen Şoreşger aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber almak amacıyla bir eylem düzenledi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından yürüyüşe geçen gençler, dev bir Abdullah Öcalan resmi ve “Liberte pour Öcalan” yazılı pankart, PKK ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın bayraklarını taşıdı.

Eylem, “Tüm Kürt gençleri ‘Gençlik Rêber Apo’nun fedaisidir’ sloganının ruhuyla alanlara akmalıdır” açıklaması ve sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart’ta ise genç kadınlar kentin şehrin en büyük basın kuruluşu olan Regio TV ile tecride ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.

Gençler görüşmede Kürdistan’da ve Türkiye’de Türk devletinin yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarına da dikkat çekti.

Regio TV’nin verilen dosya üzerine bir haber yapacağını ve gençler ile röportajlar yapmak istediğini belirtti.