Gençlerin Uzun Yürüyüşü başladı: Öcalan'a özgürlük!

Avrupa'da yaşayan Kürt gençlerin ve enternasyonalistlerin Uzun Yürüyüş eylemi başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Uluslararası Komplo’yu protesto etmek için her sene Kürt gençleri tarafından gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş eylemi Almanya’nın Hannover kentinde başladı. Almanya, Fransa, Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den 250’ye yakın gencin katılımıyla başlayan yürüyüş, “Önder Apo’nun özgürlüğü için, birlikte serhildan” şiarıyla düzenleniyor.

GENÇLER ALMAN POLİSİNİN YASAĞINI TANIMIYOR

Yürüyüş, gençlerin sabahın erken saatlerinde toplanmasıyla açıklamalar ile başladı. Henüz eylem başlamadan Alman polisi, Öcalan’a ve PKK’ye dair tüm sloganları yasakladı. Öcalan posterleri, PKK, KCK, YPJ, YPJ bayraklarının yanı sıra Kürdistanlı Öğrenci Birlikleri JXK ve YXK bayrakları da yasaklandı. Alman polisinin bu yasaklama ve provokasyonlarına rağmen, Uzun Yürüyüş eylemi TEKO-JIN, TCŞ, FED-DEM ve Antifa aktivistlerinin yaptıkları açıklamalar ile coşkulu bir şekilde başladı. Açıklamalarda, Alman-Türk devletlerinin Kürt soykırımındaki işbirlikleri protesto edilirken, gençliğin provokasyonlara gelmeden yürüyüşü sonuna kadar sürdüreceği belirtildi.
Yasaklamalara rağmen gençler, Almanca ve Kürtçe sloganlarıyla Öcalan’a özgürlük istiyor, Cenga Heftanîn direnişini selamlıyor.
'Bi Hev Re Serhildan' hamlesi kapsamında düzenlenen ve genç kadınların öncülüğünü yaptığı yürüyüşün Hannover etabı, 1994’te ERNK afişi asarken Alman polisi tarafından katledilen Kürt genci Halim Dener’e adanırken, gençler Dener’in vurulduğu noktada da yürüyecek.