Gençlik örgütlerinden imza kampanyasına katılım çağrısı

PKK'nin "terör listesi"nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına ilişkin TCŞ ve TekoJIN tarafından yapılan yazılı açıklamada, "imza kampanyasını görkemli bir zaferle sonlandırmak" için bütün gençleri var güçleriyle katılmaya çağırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), PKK'nin "terör listesi"nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Avrupa'da yaşayan bütün Kürdistanlı gençler ve dostlarına çağrıda bulunulan açılamada, Yakın tarihte, siyasetçi, yazar, filozof, barış aktivisti, milletvekili, hukukçu ve sanatçılardan oluşan binlerce kişinin dünya çapında PKK'nin "terör listesi"nden çıkarılması için bir platform kurduğu ve binlerce imza toplandığı hatırlatıldı.

PKK’nin listeden çıkarılmasının gerekli ve zorunlu hale geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Kürt sorununa siyasal-barışçıl çözüm, Türkiye ile Ortadoğu bölgesinde istikrar ve sağlıklı bir demokrasinin gelişimi için ön koşuludur. Yeryüzündeki bütün savaşların bir gün siyasi çözüm ile sona ermesi gerçeği, Türk devletinin Kürtlerle yaşadığı savaş bakımından da geçerlidir. Siyasi ve barışçıl çözümün yolu da diyalog ve müzakerelerden geçmektedir. Muhtemel bir diyalog ve müzakere sürecinin PKK dahil tüm tarafları içermesi gerekiyor. Fakat PKK'nin "terör örgütü listesi"ne alınması başlı başına diyalog ve müzakerelerin önünde engeldir.

Geldiğimiz süreç ve objektif gerçeklikler PKK’nin listeden çıkarılmasını gerekli ve zorunlu hale getirmiştir. Bunun için birçok pratik ve hukuki gerekçe mevcuttur. PKK’nin listeye alınmasında PKK’nin Ortadoğu’daki yeni durumu da dikkate alınmamıştır. Türk devletinin imha ve inkar politikaları, bütün gücünü bu listeden almaktadır. Bugün PKK’nin Ortadoğu’da halklar için verdiği savaş ve yarattığı alternatif sistem, başlı başına bu listeden çıkarılmasını gerektirirken, Avrupalı devletler bu yanlışta ısrarlarını sürdürmektedir" denildi.

BAŞARISI 'GENÇ BAŞLADIK GENÇ BİTİRECEĞİZ' DİYENLERLE MÜMKÜN

TCŞ ve TekoJIN tarafından Avrupa'da başlatılan imza kampanyasının detaylarına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bizler dünya çapında başlatılan bu kampanyayı desteklemekle beraber yettiğini düşünmeyenleriz. Bu minvalde Avrupa'da başlattığımız imza kampanyasını, ayak bastığımız her alanda yaşama dahil etmek ve görkemli bir zaferle sonlandırma kararlılığındayız. Bu tarihsel direnişin ve fedai ruhun Kürtler açısından son yarım asırdır elde ettiği kazanımları burjuva demokrasisinin arkasına sığınarak heba etmek isteyen Avrupa devletlerine bırakmayacağız. Buradan bütün Kürdistanlılar, gençler ve dostlarına çağrımızdır; özgür Kürdün varlığı ancak PKK ile mümkün kılınmış ve bu uğurda binlerce şehit verilmiştir.

Gençliğin bu gerçekliği bir an bile unutmadan bulunduğu her alanda bu kampanyayı yaşatması, büyütmesi ve katkı sunması gerekmektedir. Yaklaşık 50 yıldır verilen bu görkemli mücadele, Avrupalı devletlere küçük ortaklarının çıkarları için hazırladıkları listelere PKK’yi dahil ederek bitiremeyeceklerini ve bu yanlıştan derhal dönmeleri gerektiğini göstermenin gücünü ve kararlılığını sergileme zamanıdır. Her genç bulunduğu alanda, nefes aldığı her anda bu gerçekle kendini görevlendirmeli ve bunun için çaba sarf etmelidir. Bu ancak “Genç Başladık, Genç Bitireceğiz” diyen gençlerin eliyle mümkün olacak birşeydir.

Bugün Avrupa'da binlerce imza hedefi ile başlattığımız kampanya, tüm Avrupa sahasında gençliğin katılımıyla milyonları bulacak bir noktaya gelmelidir. Unutulmasın ki, Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı 2018’de verdiği karar da, PKK’nin 2014-2017 yılları arasında AB "terör listesi"ne haksız yere dahil edildiğini belirtti. Söz konusu mahkeme gerekçesinde, ABD’nin, PKK için aldığı “terör listesi” kararının da objektif ve somut verilere dayanmadığını, AB’nin PKK’yi "terör listesi"ne alınmasının, objektif ve somut verilere dayanmadığı belirtilmektedir.

Bütün dünya bu gerçekliğin farkındayken, gençliğin bunu bütün alanlara yaymaması, bu uğurda mücadele etmemesi bir eksikliktir. Gün bu eksikliğe son verme, bu haksızlığa karşı ses çıkarma günüdür. PKK’nin listeden çıkarılması için tekrardan bütün gençliğimizi alanlara çağırıyor, var gücüyle dayanışmayı güçlendirip, çağrımıza destek olmalarını bekliyoruz."