Göteborg'da uzun yürüyüş sona erdi

İsveç'in Göteborg kentinde yaşayan Kürdistanlıların 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla tecridi ve komployu kınamak için Cumartesi günü başlattıkları uzun yürüyüş dün gerçekleşen bir mitingle sona erdi.

Yaklaşık 40 kilometre yol kat ettikten sonra dün akşam saatlerinde il merkezindeki Brunnparken Meydanı'na gelen kitle, yol boyunca attığı “Bijî Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Leyla Güven'in talebi talebimizdir”, “Kanlı ellerinizi Öcalan'dan çekin” gibi sloganları atmayı meydanda da sürdürdü.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Abdullah Konya, meydandaki konuşmasında Türk devletinin baskı ve saldırıları karşısında sessiz kalan Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ni sert ifadelerle eleştirdi.

Leyla Güven'in 102 günden bu ylana Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevi yaptığını hatırlatan Konya, “PKK ve YPG/YPJ DAİŞ teröristlerine karşı mücadele ediyor. Abdullah Öcalan'ın felsefesini temel alan bu örgütler DAİŞ'i yenilgiye uğratmasaydı Avrupa'da binlerce terör eylemi gerçekleştirebilirlerdi” dedi.

Avrupa ve dünyayı DAİŞ saldırılarına karşı koruyan hareketin lideri cezaevinde tutulur ve kendisine tecrit uygulanırken katliamcı Türk devletinin uluslararası toplantılara katıldığını hatırlatan Konya, tecride karşı sessiz kalan ABD ve Batılı ülkeleri iki yüzlü davranmakla suçladı.

Konya, Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep ettikten sonra konuşmasını “Yaşasın PKK, yaşasın Abdullah Öcalan” diyerek sonlandırdı.

2 gün süren uzun yürüyüş söylenen Kürtçe marşlar ve “Bijî Serok Apo” sloganıyla son buldu.