Göteborg'da şehit Aydemir için anma etkinliği

İsveç Göteborg'da şehit YJA Star Gerillası Gülistan Aydemir (Devrim Hejar) anıldı.

İsveç’in Göteborg kentinde, 27 Ekim 2022 tarihinde Metina’da şehit düşen YJA Star Gerillası Gülistan Aydemir (Devrim Hejar) için anma etkinliği düzenlendi. Anmaya şehit Devrim Hejar’ın ailesi ve çok sayıda yurtsever katıldı.
Anmada şehit üzerine hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı. Aile adına Gülistan Aydemir’in ablası, "Gülistan ailedeki ikinci şehidimiz. 1996 yılında başka bir kardeşim şehitler kervanına katıldı. Acısı büyük olan bu şehadetler bizlere ağır görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Onların bizlere bıraktığı mirasın takipçisi olacağız ve onları yaşamın her anında yaşatacağız. Bütün Kürt halkının başı sağ olsun" dedi.

'HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK BORCUMUZ'

Göteborg Şehit Aileleri adına yapılan konuşmada ise "Şehitler bizim en büyük değerimiz ve yaşamımızın en anlamlı parçalarıdır. Onları yaşatmak ve hayallerini gerçekleştirmek bizim boynumuzun borcudur. Devrim Hejar arkadaşın ailesinin ve halkımızın başı sağ olsun" denildi.

Devrim Hejar’ın mücadele arkadaşları adına da şu mesajlar verildi:

"Şehitlerimiz ve gerillalarımız dünyada yaşayan en güzel en değerli insanlardır. Bizler onlara borçluyuz, onlar Kürt halkının özgürlüğü için en büyük fedakârlığı yapmaktan çekinmediler. Onlara anısını yaşatmak ve layık olmanın tek anlamlı yolu, onların izinde yürümek, mücadelelerini zaferle taçlandırmaktır."

Anma etkinliği 'Bijî Serok Apo', 'Şehîd namirin' sloganları eşliğinde tamamlandı.