Güney Amerikalılar HDP ve Kobanê direnişini sahiplendi

Güney Amerika’daki örgüt ve aktivistler, HDP ve Kobanê direnişi ile dayanışma mesajları verdi.

Türk yargısının HDP’ye yönelik Kobanê Davası adıyla yürüttüğü ve HDP’nin “kumpas” olarak adlandırdığı davaya Güney Amerika kıtasından dayanışma mesajları geldi.

Kolombiya, Ekvator ve Arjantin’de çok sayıda örgüt ve aktivist, HDP’yi ve Kobanê direnişini sahiplendiklerini bildirdiler.

Kobanê davasının görüldüğü 26 Nisan’da başta Avrupa’nın birçok ülkesinden #SolidarityWithHDP ve #DefendeKobani yazılı dövizler ve tutuklu yargılanan HDP siyasetçilerin fotoğrafları ile hem HDP’ye destek verildi hem de Kobanê’yi sahiplenme çağrısı yapıldı.

Kolombiya’da dayanışma mesajı verenlerden bazılarının isimleri şöyle: "Kolombiya Ulusal Yerli Halkın Örgütü (Organización Nacional Indígena de Colombia - ONIC) Başkanı Armando Wouriyu, Itoco Dernekler Ağı (Asociación red Itoco), ve Alternatif Yerli ve Toplumsal Hareketi -MAİS (Movimiento Alternativo Indígena y Social - MAİS) Partisi Başkanı Marta Peralta."

Bu isimler, HDP’li Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Ayla Akat, Sebahat Tuncel’in fotoğrafları eşliğinde SolidarityWithHDP ve #DefendeKobani dövizlerini kaldırarak, dayanışmalarını gösterdi.

Aynı şekilde Ekvator’da Toplumsal Feminist Örgütü (Organización feminista popular) temsilcileri, Sonuna Kadar Mücadele Örgütü (Desde el Margen Luchar) temsilcileri, Ekvador Kürdistan ile Dayanışma Komitesi (Comité de solidaridad con Kurdistán- Ecuador) üyeleri ve Arjantin’de Gevarist Gençlik Hareketi (Juventud Guevarista Argentina) yöneticileri Josefa Vergara, Mario Gevariatus ve Ari Adnai, dayanışma mesajı verdi.

Aktivist ve temsilciler, HDP ile dayanışma içerisinde olduklarını, Kobanê direnişini sahiplendiklerini ve davayı takip ederek, dayanışmalarını Kürt halkı başta olmak üzere HDP ile sürdüreceklerini açıkladı.